Lelkésszé szentelték Dicső Melindát


Október 22-én a Tiszántúli Református Egyházkerület közgyűlése keretében lelkésszé szentelték Dicső Melinda iskolalelkészt

Az ünnepélyes alkalomra, amely szombat délután a Nagytemplomban került sor, a békésiek küldöttsége is elutazott.

 

Az egyházkerületi közgyűlés 9 órakor a Debreceni Református Hittudományi Egyetem dísztermében kezdte meg a munkáját. Napirenden szerepelt dr. Fekete Károly püspök éves jelentésének elfogadása, majd az alkotó tagok beszámolókat és jelentéseket tárgyaltak meg.

 

A lelkészszentelésre délután három órakor került sor a debreceni Nagytemplomban. Itt Fekete Károly püspök úr az Ef 3,14-18 alapján tolmácsolta Isten üzenetét, amelynek keretében elhangzott, hogy intenzív belső növekedésre van szükség. Krisztus legyen Úr a szívünkben, legyen ő a parancsnok. Az ige alázatra és Isten iránti engedelmességre tanít.

 

Az igehirdetés után került sor a 16 fiatal lelkészjelölt szentelésére, amelyet a püspök mellett az esperesek végeztek. A szentelésre akkor kerülhet sor, miután valaki megszerezte a teológiai diplomát, és letette az egységes Kárpát-medencei magyar református lelkészképesítő vizsgáját.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!