Kiváló tanítói elismerést kapott Horváthné Kőrös Anikó


A 2021 – 2022. tanévben a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium kiváló tanítója Horváthné Kőrös Anikó. Az elismerést a Reformáció emléknapján adták át az intézmény ünnepi istentiszteteletén.

Horváthné Kőrös Anikó 1994-től intézményünk tanítója, amikor az általános iskola is visszakerült az egyház tulajdonába, Közel 30 éve meghatározó tagja tantestületünknek, aki a „kezdetektől” neveli-oktatja a rá bízott gyermekeket. Az otthonról hozott keresztyén értékrend szerint éli életét az iskolában és a családja körében is.

Az évek során mindig fontosnak érezte, hogy tanulói változatos kulturális élményekkel is gazdagodjanak. Szoros kapcsolatot ápol a békéscsabai Jókai Színházzal, osztályaival minden évben bérletet váltanak a gyermek előadásokra.

A Weöres Sándor-centenárium alkalmából életre hívott Bóbiták Serege programmal a Békéscsabai Jókai Színház az országban elsőként írt ki színjátszó pályázatot hat és tíz év közötti gyerekek részére 2014-ben, Anikó az akkori osztályával a Macskaindulót adták elő, nagy sikerrel.

A városi Püski Sándor Könyvtár visszatérő vendégeiként tanulóival megszeretteti az olvasás élményét, valamint a könyvtár által szervezett programok állandó résztvevője. Városi rendezvényeken aktív szerepet vállal műsorokkal, előadásokkal. Számos helyi, megyei, országos tanulmányi versenyen ért el kiemelkedő eredményeket tanítványaival.

Évek óta a tiszakécskei Országos Református Mesemondó Versenyre való nevezést, az ezzel járó szervezési feladatokat is lelkiismeretesen ellátja.

Küldetésének azt tartja, hogy jó hangulatban, családias környezetben, a gyermekek életkori sajátosságait figyelembe véve töltsék el az iskolai élet mindennapjait.

Az egyik legnagyobb visszaigazolás Anikó számára, hogy felnőtt tanítványai visszatérő vendégek nála egy kis beszélgetésre, tanácskozásra. Kedves személyiségével, humorával színt visz a közösség mindennapjaiba.

 

Egyik kedvenc idézete:

„Az iskola olyan hely legyen, ahova szívesen megy a gyerek, mert élvezi az ottlétet... ”

(Molnár József)

.

 

 

Békés, 2022. október 24.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!