Képviselő-testületi ülést tartottak ma a városházán


Megjelent: 2022 Október 27. ( Csütörtök ) 15:26
Módosítva: 2022 November 16. ( Szerda ) 15:05
A döntéseket Kálmán Tibor polgármester ismertette.

-        Tájékoztatót hallgattak meg a városban működő középiskolák működéséről.

 

-        Felveszik a kapcsolatot az eszközkezelővel, mert számos leromlott állapotú vagy elhagyott ingatlan van a városban. Békés Városa tömblakásokat is vásárolni fog a lakhatás biztosítása érdekében.

 

-        Bak Ádám lesz november elsejétől a Békési Turisztikai KFT új ügyvezetője, Hegyesi Szilárd saját kérésére közös megegyezéssel távozik a cég éléről. Az önkormányzati vállalkozáshoz jelenleg a Dánfoki Üdülőközpont és a fonyódi nyaraló tartozik, kitűzött cél, hogy hamarosan Békés teljes turisztikájával foglalkozzon és Dánfok jelenlegi egy évszakos szálláslehetőségét 3-4 évszakosra bővítse.

 

-        Döntöttek a középiskolai ösztöndíjak odaítéléséről, így tizennégy békési gyermek juthat majd a tanév 10 hónapjára havi 10 ezer forintos ösztöndíjhoz.

 

-        Fokozottan energiatakarékos gazdálkodással a könyvtár, a kulturális központ, a galéria munkatársai már otthoni munkavégzésben látják el feladataikat. A mérőórákat naponta leolvassák, hogy tényleges képet kaphassanak az energiafogyasztásról. Szakemberek már dolgoznak a hosszabb távú energia megtakarítási lehetőségeken.

 

-        Új helyszínen, az Erzsébet ligetben található gödörben lesz az adventi gyertyagyújtás. Itt lesz felállítva a város fenyőfája és itt tartják majd az adventi programsorozat eseményeit is. Idén viszont nem lesz díszkivilágítás a város főútján.

 

-        Az év utolsó testületi-ülése december elsején lesz Békésen.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!