Megújult a városháza homlokzata Békésen


2020-ban döntött Békés Város Képviselő-testülete annak a 181 millió forint támogatásnak a felhasználásáról, amelyet a Belügyminisztérium a települési önkormányzati feladatok támogatására nyújtott a városnak. 120 millió forintot a település számos körzetét érintő utcáinak aszfaltozására fordítottak, 61 millió forintból pedig középületek felújítását valósították meg, köztük az 1904-ben épült városháza épületét is.

Jó néhány utcát láttak el új útburkolattal a Belügyminisztérium által folyósított támogatásból. 120 millió forint ráfordítással új aszfaltburkolat került a már meglévő útalapokra. Így újulhatott meg a Kökény utca, Váradi utca, Rózsa utca, Kurta utca, Mónus Illés utca, Kölcsey utca, Jámbor utca, Gorkij (Fonó) utca, Szív utca.

A minisztériumi támogatás fennmaradó részéből pedig a Békési Galéria és a Békés Városi Jantyik Mátyás Múzeum homlokzatának felújítását, valamint a főtér összképét meghatározó városháza homlokzatának felújítását valósították meg. Ezeken az épületeken már régóta esedékes volt ezeknek a munkálatoknak az elvégzése.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!