Hat gólos győzelem a Kecskemét ellen (video)


Az NB I B-s férfi kézilabda-bajnokság 8. fordulója keretében megvívott szombati hazai mérkőzésén, a Békési FKC csapata magabiztos győzelmet aratott a tavaly még élvonalban szereplő Kecskemét ellen. Padla József együttese jó egyéni teljesítményekkel, végig vezetve tartotta otthon a két pontot.

Optimum Solar-Békési FKC–Kecskeméti TE 34–28 (16–13)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 100 néző. Vezette: Bócz László, Weidemann Viktor.
Békés: TAKÁCS – Hrabák 5, HORVÁTH L. 6, Varsandán 2, Dávid 3, Mezei 2 (2), FEDOR 6. Csere: Kiss O. (kapus), Szász 4, LAUFER 6, Haszilló, KOVÁCS R., Novák, Kovács Sz., Rusznák, Balogh B. Edző: Padla József. 
A Kecskemét legjobb góldobói: Horváth A. 10 (1), Forgács 4, Horváth B. 3.
Kiállítások: 6, ill. 12 perc. Hétméteresek: 4/2, ill. 3/1.

Mezei sikeres büntetője adta meg a meccs alaphangját a békésiek számára, akik a lendületes kezdés hatására az 5. percre 5–1-es vezetésre tettek szert. Szépen lassan aléltak a vendégek is, akik Horváth Bálint találataival kettőre közelítettek, a folytatásban pedig állandósult a csapatok közötti 2-3 gólos különbség (20. p.: 10–8). Ekkor egy hármas szériával addig nem tapasztalt előnyt szerzett a Békés, de ez sem tartott sokáig, mert a jól küzdő kecskemétiek visszaállították a korábbi rendet.

A 2-3 gólos távolság a második félidő elején is megmaradt (36. p.: 19–17), ám azután Takács védései jóvoltából, egy ötös sorozattal tekintélyes fórt építettek ki a házigazdák. A vendégek sehogyan sem találták a békésiek védekezésének ellenszerét, így a 49. percre (28–19) gyakorlatilag el is dőlt a találkozó kimenetele. A félidő utolsó harmadában Horváth Andor egyszemélyes hadseregként küzdött támadásban a látogatóknál, de a gólerős játéka is csak az eredmény kozmetikázásához volt elegendő.

 Összefogott, egységes kézilabdát játszottunk a kellemetlen stílusú Kecskemét ellen. A mérkőzés hajrájára jól jött a tekintélyes előnyt, így a rövidzárlatunk ellenére is magabiztos győzelmet arattunk. – nyilatkozta Padla József, vezetőedző.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!