Közel ötszáz fát ültettek Békésen az elmúlt két évben


Minden, 2020 óta Békésen született gyermek tiszteletére egy facsemetét biztosít az önkormányzat. Idén 156 család igényelt facsemetét, 74 család a saját otthonában már el is ültette a szerdán átadott szilvafát, 82 család pedig azt kérte, hogy az önkormányzat gondoskodjon közterületen a fa végső helyéről.

Békés Város Önkormányzata 2020. év elején indította útjára a „Mert Fából Lesz az Erdő” faültetési programot. A védőnőknél lévő adatlap segítségével igényelhetik a fát a családok, gyermekenként egyet. 

2020 őszén 50 család facsemetéje került elültetésre a Május 1. parkban, 2021-ben 170 facsemete, ezek közül 64 fa a Csabai úti kerékpárút mellett növekszik. 2022-ben 156 család igényelt facsemetét, 74 család a saját otthonában már el is ültette a múlt héten átadott szilvafát, 82 család pedig azt kérte, hogy az önkormányzat gondoskodjon közterületen a fa végső helyéről. Ezt a 82 db facsemetét ültettük el együtt a családokkal, a tavaly megkezdett babafasor folytatásaként november 5-én.

Az ezt megelőző napokban 62 db fát ültettünk a Táncsics Mihály utcán pályázati forrásból, és hamarosan egy magánszemély felajánlásának köszönhetően mintegy 60 db kocsányos tölgy érkezik Dánfokra. Mindezek együttesen azt eredményezték, hogy az elmúlt két évben közel ötszáz fát ültetett Békés Város Önkormányzata Békés közigazgatási területére – számolt be a történésekről Polgár Zoltán alpolgármester. A program teljes mértékben összhangban áll a kormány által meghirdetett fásítási elképzeléssel. 

Köszönet a védőnőknek az egész éves precíz munkájukért, hogy minden családnak felhívják a figyelmét a lehetőségre.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!