Mesélő zenélő bérház – Sajtóközlemény


A Békés Városi Püski Sándor Könyvtár Mesélő zenélő bérház c. projektjének kiemelt célja volt, hogy a könyvtár nyitott közösségi tereiben a szabadidő hasznos eltöltésére irányulón programok valósuljanak meg a békési lakosok különböző rétegei és korcsoportjai számára.

A fejlesztések célcsoportja Békés város lakossága, kiemelten a fiatalok a fogyatékkal élők és a családok több generációja, valamint az irodalom és zenekedvelő felnőttek. A meglévő kulturális infrastruktúránk megőrzése, és a hagyományos rendezvények (pl. író- olvasó találkozók gyermekeknek és felnőtteknek) fenntartása mellett újszerű programok megvalósítására is sor került. (pl. zenés pódiumest, monodráma, bábjáték felnőtteknek, mesekör időseknek)

Megvalósult programjaink támogatták a helyi kisközösségeket, a programok által is gazdagítva közösségi alkalmaikat. (pl. Irodalmi svédasztal)

Kiemelt cél volt olyan programok megvalósítása, melyek csatlakoznak a helyi városi nagyrendezvényekhez. Mindezek erősítették az helyi intézményi együttműködést (pl. Alma zenekar és Rutkai Bori koncertje a Madzagfalvi Napokon, Pörneki Anikó koncertje az idősek világnapján, Kultúra napi műsor, Városi gyermeknap)

Programjaink megvalósulását az Európai Unió Szociális Alapja támogatta.

Támogatás összege: 5.000.000 Ft

A projekt időszaka: 2021.0201. – 2022.10.15.

Megvalósult programok: 20 db

Résztvevők összlétszáma: 942 fő

A projekt azonosítója: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01354


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!