Gólzáporos győzelem - videóval!


Gólzáporos hazai mérkőzést nyert a Békési FKC NB I B-s férfi kézilabdacsapata szombaton, amikor is a bajnokság 10. fordulója keretében az Ózdot múlta felül tucatnyi találattal. Mivel a két együttes kevesebb energiát fektetett a védőmunkába, így a közönség igazán sok találatot láthatott.

Optimum Solar-Békési FKC–ÓAM-Ózdi KC 45–33 (20–16)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 120 néző. Vezette: Asztalos Bence, Szalay Zoltán.
Békés: Takács – Hrabák 3, HORVÁTH L. 8, HASZILLÓ 4, Varsandán 3, Árpási 6, Fedor 2. Csere: Kiss O. 1, Borbély (kapusok), MEZEI 10 (4), Szász 2, Laufer 3, Kovács R., Novák Zs. 2, Rusznák, Balogh B. 1. Edző: Padla József.
Az Ózd legjobb góldobói: Tóth P. 10 (4), Tóth M. 7, Veres 5.
Kiállítások: 8, ill. 12 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 4/4.

Nehezen indult be a gólgyártás, ám azután egyre pontosabbak lettek a játékosok. Bár egy-két góllal többnyire a házigazdák jártak előrébb, a borsodi alakulat szívósan tapadt, mi több a félidő felét átlépve először vezetett is (7–8). A békésieknél Haszilló, Árpási és Mezei is elemében volt, az ő eredményességükkel a 22. percben ismét kettővel több gól állt a számlájukon (13–11). Ezen még szépített az Ózd, ám azután majd öt minután keresztül gólképtelennek bizonyult. Ezt kihasználva Padla József alakulata egy ötös sorozattal tekintélyest fórt szerzett (27. p.: 18–12). A végjátékra pontosabb lett a vendégcsapat így némileg kozmetikázni tudott a szünetig.

A második félidő elején igyekezett visszatérni a meccsbe az Ózd. Két alkalommal csökkentette háromra a különbséget (23–20), ám azután a 39. percig egy újabb ötös hazai széria jött, ami megtörte a vendégek harcikedvét. A folytatásban állandósult a 7-8 gólos különbség és mivel nem igazán erőltették a védekezést a csapatok, a kapusok leggyakrabban kiszolgáltatottak voltak mindkét oldalon (48. p.: 34–27). A félidő utolsó harmadára pontosabbá vált a házigazdák védőmunkája, ezzel pedig tíz fölé hizlalták a fórt és végül nagyon magabiztosan nyertek.

– Összességében jól sikerült mérkőzésen vagyunk túl. Ellenfelünk a második félidőre már hitehagyottá vált, így a találkozó végig növelni tudtuk az előnyünket. Örülök annak, hogy a fiataljaink gólokkal hálálták meg a kapott lehetőséget. – nyilatkozta Padla József, vezetőedző.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


kézilabda Ózd