Közös jövőnk természetes - Sajtóközlemény


Megjelent: 2022 Október 10. ( Hétfő ) 16:00
Módosítva: 2022 November 15. ( Kedd ) 18:10
A Közös jövőnk természetes c. TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01358 kódszámú projektünkkel a HKFS kiemelt céljához csatlakoztunk. Az általunk szervezett programok segítették a cselekvő közösségek létrejöttét és fennmaradását, az intézmények és civil szervezetek együttműködésének fokozását.

A projekt során két klubot hívtunk életre. Az egyik a Peca Team, mely a helyi horgászegyesület támogatásával azt a cél tűzte maga elé, hogy a kisiskolás korosztályt megismertesse a horgászat örömeivel. Ennek kapcsán a gyermekek megismerkedtek a Körösök természeti kincseivel, védelmük fontosságával, azzal hogy gyermekként mit tehetnek a környezetvédelemért.

A Terra Klub a környezetünket érintő problémákra érzékeny, bármely korcsoportba tartozó békési lakosokat szólította meg programjaival. Fontos célja a klubnak a tudásmegosztás, egymástól tanulás. A projekt ideje alatt 11 alkalom valósult meg. A klub működését, népszerűsítését önálló előadásaink is támogatták. Olyan témákban szerveztünk programokat, melyek segítették az érdeklődők természettudományos és ökológiai ismeretbővítését (pl. Legyetek szelídek, Műanyagmentes életmód, Természetes kozmetikumok), hiszen csak azt tudjuk igazán szeretni és megóvni, amit jól ismerünk.

Előadásaink támogatták a lakosság testi-lelki egészségének megőrzését (pl. Hangterápia, Okosító jóga, Meseterápia, Az elég jó apa, stb.). Programjaink családok több generációját is megszólították, de külön a gyermekeknek is szerveztünk előadást (pl. Az elveszett királyság, A méhek megmentése), mert fontosnak tartjuk, hogy minél korábbi életszakaszban, a hozzájuk legközelebb állókkal közösen sajátítsák el a tudatos, egészséges életmód, és a környezettudatosság alapjait.

Programjaink megvalósulását az Európai Unió Szociális Alapja támogatta.

Támogatás összege: 5.000.000 Ft

A projekt időszaka: 2021.02.01. - 2022.10.15.

A projekt során megvalósult programok: 30 db

Összes résztvevő: 530 fő

Projektazonosító: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01358


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!