Látogatóban a Hirschmann Car Communication KFT-nél


Megjelent: 2022 November 15. ( Kedd ) 17:56
Módosítva: 2022 November 16. ( Szerda ) 10:17
A Békéscsabai Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikumban és Kollégiumban jártak a gyomaendrődi Rózsahegyi Kálmán Általános Iskola diákjai, majd a Hirschmann Car Communication Kft-hez, illetve a Linamar Hungary Zrt-hoz látogattak el a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében.

A hetedik-nyolcadik osztályos diákok számos szakterülettel ismerkedtek meg hétfőn a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében. A fiatalok a Békéscsabai Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert technikumban bepillantottak az egészségügyi, kreatív, nyomdaipari és a rendészeti képzésekbe. Majd a csoport ellátogatott a kommunikáció-elektronikával foglalkozó Hirschmann Car Communication Kft-hez. A cég járműantenna-rendszerek gyártójaként egyre nagyobb szerepet kap az autóipari piacon, ráadásul duális képzőhelyként mechatronikai technikus tanuló középiskolásoknak biztosítanak gyakorlati helyet. A duális oktatás nagyszerű lehetőség, hiszen a fiatalok már az iskola mellett is munkatapasztalatot, de legfőképpen gyakorlatot szereznek, magabiztosabban léphetnek ki a munka világába.

Ugyancsak duális képzőhely a Linamar Hungary Zrt. A vállalat hírneve az autóipar számára gyártott fémhajtómű és erőátviteli termékek precíziós megmunkálására épült. Azonban a Linamar szakértelme, rendszerei és tapasztalata messze túlnő az autóipari ágazaton, hiszen számos termék készül itt, a hajtóművek főbb precíziós fémalkatrészeitől kezdve, a Skyjack kosaras emelvényén, vagy az OROS által tervezett és gyártott mezőgazdasági termékekig. A fiatalok minderről nemcsak szóban hallottak, meg is nézhették a szakembereket munka közben. Láthatták, hogyan dolgoznak a robotok, ahogyan azt is, miként válik rozsdás anyagból századmilliméter pontossággal megmunkált alkatrész, sőt, az is kiderült, hogy a 3D-s nyomtatókkal nemcsak műanyag alapanyagból lehet bármit elkészíteni, hanem fémből is.

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával térítésmentesen segít a fiataloknak a pályaorientációban. A munkatársak osztályfőnöki órákat, iskola- és üzemlátogatásokat szerveznek, de egyéni tanácsadással is szolgálnak.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!