Dankó Béla Békés és térsége országgyűlési képviselőjének ünnepi köszöntője


Kedves Békésiek! Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Keresztény kultúránk egyik legszebb és legszentebb ünnepe közeleg és kopogtat az ajtókon, valamint a szívekben. Az advent, az áldott várakozás jegyében már sorra gyúltak a gyertyák családjaink és településeink koszorúin egyaránt, jelezvén, hogy ideje nem csak külcsínében, de a lelkekben is készülni a megváltó Jézus Krisztus születésének ünnepére. Nem elég az utcáinkat, az otthonainkat tündöklő fényekbe öltöztetni, nekünk magunknak is éreznünk és értenünk kell, hogy ünnep van.

Hiszem, hogy ez az időszak, a karácsony jó lehetőséget teremt időben és térben is a számvetésre, hogy őszintén értékeljük mindazt, ami igazán fontos és tudjunk igazán hálásak lenni mindazért, ami körülvesz bennünket, biztonságban tart bennünket. Hittel vallom, hogy ilyen a család, mely társadalmunk legfontosabb alapja, építő köve, gyermekeink védőbástyája, keresztény, nemzeti kultúránk őrzője. Sajnos szomorú az a kialakult helyzet a világban, ami által e szent közösség, a család veszélybe került. Ezért fontos, hogy az ünnep csöndje, meghittsége megmutassa, mekkora ereje van az összetartásnak kisgyermektől az aggastyánig. A mi polgári, keresztény közösségünk hisz a család erejében és minden erőnkkel meg is fogjuk védeni azt.

Mindemellett a Megváltó születésének ünnepe kell, hogy lángra lobbantsa bennünk az odafigyelés, a jótékonyság, a nemeslelkűség lángjait is. Hogy ezekkel tudjunk azon embertársaink felé fordulni és segítő kezet nyújtani, mindazoknak, akik odafigyelést igényelnek, akik körül nincs család. Mert felelősek vagyunk egymásért.

Ha mindezek fényében készülünk és éljük meg a karácsonyt, hiszem, hogy a mi kis közösségünkben már jobbá tettük a világot. Kívánom, hogy az emberi jóérzések, ölelések, a családi beszélgetések töltsék meg mindannyiuk otthonait az ünnep alatt és minden boldog, ünnepi perc melegét és örömét vigyék magukkal az újesztendőre!

Ezen gondolatokkal kívánok mindannyiuknak áldott, békés és nagyon szép karácsonyi ünnepet és sikeres, örömteli, egészségben gazdag 2023-as esztendőt!

Isten éltesse kedves mindnyájukat!

Tisztelettel:

Dankó Béla

az Önök országgyűlési képviselője


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


ünnepi köszöntő