Karácsony a szállón


Minden embernek szüksége van a valahová-, valakihez tartozás érzésére; legyen az egy család, egy közösség; a spirituális lét, az Istennel való kapcsolat. Karácsony közeledtével picit érzékenyebbé is válunk az elesett, rászoruló embereken való segítésre.

Karácsony közeledtével picit érzékenyebbé is válunk az elesett, rászoruló embereken való segítésre. Pedig a karitasz szellemére nemcsak Karácsonykor van szükség, itt kell lennie velünk az év 365 napján. Mégis az ünnepeink, az alkalmaink állítanak meg bennünket és világítanak rá a legbensőnkből falkadó szükségletünkre a szeretve lenni jelentőségére. 

A Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ Hajléktalanok Átmeneti Szállásán 2022. december 19-én igyekeztünk a Karácsony fontosságát megjeleníteni, ahol a dr. Hepp Ferenc Általános Iskola 3. osztályos tanulói mutattak rá a Karácsony valódi jelentésére. 3 bátor ellátottunk szavalt verset, és Mucsi András, a Békés Városi Önkormányzat képviselője, a Humán és Szociális Bizottság elnöke; a  Békés Megyei Önkormányzat Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának vezetője, mondott szívhez szóló köszöntőt az átmeneti nehéz helyzetben élőknek. Rendezvényünket megtisztelte Tárnok Lászlóné, jegyző asszony is. 

A bensőséges rendezvényt követően együtt fogyasztottuk el a az ebédet, majd 50 fő vehetett át egy-egy szerény csomagot, mely tartós élelmiszert tartalmazott az ünnephez kapcsolódva.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!