Újra újévi sétára hívnak minden békésit!


A 10000 Békés-Lépést szervező Kovács Ildikó és Serfecz Dávid 2023-ban is folytatja a január 1-jén kezdett sétát. Hírportálunk erről kérdezte őket:

BM: Mit lehet tudni az eddigi alkalmakról?
Kovács Ildikó: Egy év eltelével bátran mondhatjuk, hogy sikeres programot szerveztünk. Őszintén szólva mi sem számítottunk ekkora sikerre. Arra sem, hogy egy igazán összekovácsolódott csapat jön létre.
Serfecz Dávid: Minden alkalommal gondosan dokumentáljuk a sétát fényképekkel, térképpel, hogy éppen merre jártunk. Ezeket bátran osztjuk meg a közösségi médiában is, hogy mások is lássák, kedvet kapjanak hozzá. Így számokban is ki tudjuk fejezni elkötelezettségünket a közösségszervezés és építés mellett: egy év alatt több, mint 150 alkalommal sétáltunk. Ezen alkalmak során összesen 1500 fő vett részt a sétákon és 800 km van a talpunkban. Összesen több, mint 13 millió lépést tett meg a csapat.

BM: Január 1-jére különkiadást terveztek. Lesz további folytatás?
K.I.: Természetesen. Remek közösség alakult ki, barátságok születtek, sőt, már-már kirándulni is összejárnak. A sorozatos meglepetések is egyfajta összekovácsoló erőt jelent, hiszen lehet motiváció az egészségmegőrzés mellett.
S.D.: Nem állunk meg, folytatjuk, nagyon sok tervünk van még a következő alkalmakra is, újabb dolgokon törjük a fejünk.

BM: Említettétek a meglepetéseket. Ez mit takar?
K.I.: Ez tudod olyan dolog, hogy aki eljön velünk sétálni - na jó, ha nem is minden alkalommal - de az esetek többségében mindig kitalálunk egy olyan “nem várható” dolgot, a kézzelfogható dolgon túl élményt nyújtunk. Ilyen emlékezetes pillanat volt pl. a Tárház meglátogatása és “meghódítása”, a református templomtorony megmászása, valamint az ortodox templom renoválás közbeni megtekintése.
S.D.: De volt szalonnasütés Dánfokon - szigorúan csapatösszetartás és a jókedv jegyében, látogattunk már el helyi termelőhöz sajtkóstolóra, valamint az is emlékezetes volt, amikor Muronyba is kigyalogoltunk. Azt hiszem, ott több holdponton is átesett mindenki. 
BM: Köszönöm Nektek. Van valami, amit megemlítenétek?
Nagy szeretettel várunk mindenkit MINDEN hétfőn, szerdán és szombaton 18 órára a Széchenyi tér 2. szám alatti gyülekezőhelyre. Nem számít a hóesés, a fagy, az eső, a nyári kánikula sem. Tegyünk együtt az egészségünkért, ez a legfontosabb! Köszönjük a lehetőséget! 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!