Az év első képviselő-testületi ülésének döntéseiről tájékoztatott a polgármester


Új rendelet alkottak a városi kitüntetésekről, folytatják az együttműködést a nemzetiségekkel, április 15-én ünnepeljük a várossá avatás 50. évfordulóját.

- Idei első ülését tartotta a békési képviselő-testület, amelynek egyik fontos napirendjeként döntöttek az önkormányzat városi jelképekről és kitüntetésekről szóló új rendeletének megalkotásáról.

-        Kálmán Tibor polgármester indítványára egységesebb képet kapnak az adományozható kitüntető címek és díjak. A „Békés Város Díszpolgára” kitüntető, a „Pro Urbe Békés”, a „Civilek a Városért”, a „Kiváló Szociális Munkáért” és „Kecskeméti Gábor” díjakból évente egy-egy kitüntetés lesz adományozható, míg „Békés Város Ifjúsági díja” elismeréséből öt, az „Az Év Békési Sportolója” díjból pedig három. 

 

-        A képviselő-testület a Békési Német Nemzetiségi Önkormányzattal, a Békési Roma Nemzetiségi Önkormányzattal, a Békési Román Nemzetiségi Önkormányzattal és a Békési Szlovák Nemzetiségi Önkormányzattal kötött együttműködési megállapodásokat felülvizsgálta, és azokat módosítás nélkül fenntartotta.

 

-        Április 15-én tartja Békés várossá nyilvánításának 50. évfordulója előtt tisztelgő ünnepi ülését a képviselő-testület. Az évfordulóhoz kapcsolódóan egész évben lesznek rendezvények a városban.

 

-        A gyermekvédelemmel kapcsolatos rendeletben az anafilaxia kezelésére az Epipen és Epipen Junior oldatos injekciókat az Dr IIlyés Sándor Intézmény kollégiumában és a Szokolay Sándor Alapfokú Intézményben is biztosítani fogja a város.

 

-        A sportpálya üzemeltetését a jövőben a Békési Futball Klub venné át saját TAO forrásaiból, így biztosítva, hogy a klub februárban el tudja kezdeni a felkészülést és a bajnokságot.

 

-        Zárt ülésen döntöttek a TOP PLUSZ pályázatokhoz kapcsolódó közbeszerzések kiírásáról.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!