Polgárőrök közlekedésbiztonsági képzése Békésben


Forrás: Virág István Emlékoldal
Helyszin: Békés
Az Országos Polgárőr Szövetség által meghirdetett KTI program keretén belül Közlekedésbiztonsági pályázaton „Polgárőrvezetők II. ütemű képzése polgárőrvezetők, polgárőrök közlekedésbiztonsági képzése” címen elnyert támogatásból a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége továbbképzést tartott Békésen, 2023. január 30-án.

Gyarmati Sándor a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége elnöke köszöntő szavai után,

Pardi Ildikó r. alezredes, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság, Balesetmegelőzési Csoport vezetője, a Békés Vármegyei Baleset-megelőzési Bizottság titkára tartott előadást a baleset megelőzéséről, a biztonságos közlekedésről.

Pelleg József rendőr alezredes, rendőrségi főtanácsos a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője megragadta az alkalmat, elsőként megköszönte a megyei polgárőrök 2022. évben végzett áldozatos munkáját. A rendőrséggel közös és önálló szolgálatokat, melyet a bűnmegelőzés és a közlekedésbiztonság érdekében végeztek. Előadásában ismertette, a közúti balesetekhez vezető okokat, valamint hogyan lehet elkerülni azokat. A képzés résztvevői megismerték a régiójuk baleseti helyzetét. Beszélt még arról, hogy a baleseteknél a polgárőröknek milyen teendője van, mi a megfelelő magatartás.

Bajkai Zsolt, a MÁV Zrt. balesetvizsgálója előadásában arra hívta fel a figyelmet, hogy egy fénysorompó fehér villogása nem azt jelenti, hogy szabad a pálya, hanem azt, hogy berendezés működik. Elmondta, hogy a vasúti átjárókat 5km/órás sebességgel lehet biztonságosan megközelíteni, alapos körültekintés után. Békés megye területén a vonatbalesetek száma rendkívül alacsony. Mint mondta, azért dolgoznak, hogy ez az arány továbbra is legalább ilyen alacsony maradjon.

Gyarmati Sándor a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége elnöke zár szavában elmondta, hogy a közlekedésbiztonság kiemelt terület a polgárőrségnél. A jelzőőri szolgálat ellátása a baleseti helyszíneken a szervezet alaptevékenységei közé tartozik.

Polgárőrségnek is fel kell készülnie a világot sújtó energiaválság kezelésére, a növekvő infláció miatti takarékosabb működésre. A jelen helyzetben indokolt takarékosság szükségszerűségéről is beszélni.

 

Tételek: 1 - 20 / 22 (2 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!