” Diákpolgárőrök” oktatása


A Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége (BMPSZ) a felnőttek képzésén túl nagy hangsúlyt fektet az utánpótlásra is. "Az apró polgárőr"( diákpolgárőr )-utánpótlásprogram című pályázat az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) és a Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft (KTI) támogatásával valósult meg.

Február elején a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Szántó Albert utcai iskolájába, majd két héttel később a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskolába látogatott a BMPSZ, hogy az ifjú polgárőr program keretében tartsanak foglalkozást általános iskolás gyerekeknek. Az iskolák ifjú polgárőrei, korukból fakadóan olyan feladatokat végezhetnek, melyek az iskolához, illetve az iskolai rendezvényekhez köthetők.

Gyarmati Sándor a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége elnöke bemutatta a szervezet tevékenységét, beszámolt a lakosság érdekében végzett fontos feladataikról. Őt Rostás Zita r.főtörzsőrmester előadása követte. A gyerekek megismerkedtek a kerékpáros közlekedés legfontosabb szabályaival, megtanulták a kerékpárok kötelező tartozékait. A délelőtt zárásaként a diákok megszerzett tudásukról tesztlap kitöltésével adtak számot. BMPSZ tízóraival és ajándékokkal kedveskedett a résztvevők számára. A gyerekek a fontos tudás mellett egy hátizsákkal is gazdagabbak lettek, melyben minden alapvető kerékpáros felszerelés megtalálható. Az intézmények számára egy-egy kerékpárt adott tartós használatba a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége. Az eszköz a tanulók biztonságos közlekedésének fejlesztését fogja elősegíteni.

 

Tételek: 1 - 20 / 64 (4 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!