A szombat esti küzdelmes csata végül döntetlennel zárult - videóval


Továbbra is őrzi idei veretlenségét az Optimum Solar-Békési FKC kézilabdacsapata, amely az NB I B-s férfi bajnokság 18. fordulójában megosztozott a pontokon a DEAC együttesével. Padla József alakulata a hazai premierjén szoros mérkőzést játszott, melynek végén kínálkozott esély a győzelmére, ezzel együtt a döntetlennel sem lehet elégedetlen.

Optimum Solar-Békési FKC – Debreceni EAC 24–24 (12–10)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 100 néző. Vezette: Fibec Zoltán, Herbák Tamás.
Békés: TAKÁCS – HRABÁK 4, Horváth L. 1, Haszilló 3, Dávid 3, SZÁSZ 5, Fedor 2. Csere: Kiss O. (kapus), Laufer 2, Varsandán 1, Mezei 3 (3), Árpási, Balogh B., Kovács R. Edző: Padla József. A Debrecen legjobb góldobói: István 7, Illés 5, Mucza 3, Kiss R. 3.
Kiállítások: 4, ill. 12 perc + Balázs az 52. percben kizárva. Hétméteresek: 3/3, ill. 3/2.

Két hazai gólra 5 percnyi játék után válaszoltak az egyre inkább belelendülő debreceniek. Szorosan alakult a mérkőzés, rendre a békésiek vezettek, a félidő derekán volt időszak, amikor kettővel is, de a szívós vendégek nem hagyták ellépni őket. Mi több, a 23. percben először volt a DEAC csapatánál az előny (8–9), de ez az állapot is kérészéletűnek bizonyult. Zsinórban négyszer volt eredményes Padla József együttese, így kedvező eredménnyel térhetett pihenőre.

A folytatásban Szász Bálint találatai táplálták a házigazdák előnyét, de a látogatók is szívósan küzdöttek. A 38. minutára sikerült ledolgozniuk a hátrányt (15–15), nem sokkal később pedig már a vezetés is náluk volt. Padla József nem hagyhatta szó nélkül csapata botladozását. A helyzet azonban nem javult (43. p.: 17–19), Laufer Gábor egy hét percen át tartó gól nélküli időszakot tört meg. A támadójáték hiányossága miatt küszködött önmagával a BFKC, Takács Szabolcs kapus azonban versenyben tartotta. Haszilló Gergő az 51. percben egalizált, innen pedig izgalmasan alakult a végjáték. A találkozó finisében is minden hazai találatra érkezett válasz, az utolsó támadásból otthon tarthatta volna mindkét pontot a hazai gárda, de a kapufa megmentette a vendégeket.

– Mindkét fél a győzelemre törekedett a küzdelmes csata utolsó pillanatáig, sajnos egy pont benne maradt a meccsen. Bár nagyot harcoltunk, a győzelem érdekében koncentráltabb játékra, és több jó egyéni teljesítményre lett volna szükség. – nyilatkozta Padla József, vezetőedző.

 

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!