Két békési intézmény adott tájékoztatást az önkormányzatnak


2023. február 21-én, kedden – a szokásoknak megfelelően – városi intézmények adtak tájékoztatót a munkájukról az önkormányzati szakbizottságnak.

A Humán és Szociális Bizottság februári ülésén tárgyalta meg a Szent Lázár Alapítvány és a Mentálhigiénes Egyesület 2022. évi munkájáról szóló tájékoztató anyagot. Az informatív beszámolókból sok mindent megtudhattunk a két szervezet működéséről.

A Szent Lázár Alapítvány békési intézményében 10 szakképzett dolgozó foglalkozik a 96 ellátottal. Éves szinten 120 ember fordul meg az intézményben, van, aki csak rövid ideig dolgozik ott. A Szent Lázár Alapítvány részt vesz a Digitális Jólét Programban, otthont ad két szakrendelésnek, valamint a Magyar Élelmiszerbanknak is partnere. Régebbi program a támogatott lakhatás: két ingatlanban biztosítanak átmeneti szállást hajléktalan személyeknek. A foglalkoztatást varrással, hálókötéssel, savanyítással, alkatrészösszeszereléssel, dísztasak hajtogatásával, kerámiatárgyak készítésével és növénytermesztéssel oldják meg. Az ellátottakra egész évben számos program várt. A beszámolót Kovács Ildikó igazgató jegyzi.

A Mentálhigiénes Egyesület intézménye, a Békési Mentálhigiénes Szolgálat beszámolóját Bonnyai Sándor nyújtotta be. Békésen szenvedélybetegek közösségi és nappali ellátása, pszichiátriai betegek nappali ellátása történik, velük hét szakember dolgozik. Az intézmény székhelye Békés, Borosgyán utca 1/1. Az ellátottakat színes programok várták 2022-ben is.

Mindkét szervezet stratégiai partnere a városi önkormányzatnak, munkájukért hálásak vagyunk.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!