Toros káposztát osztottak a polgárőrök


Forrás: Virág István Emlékoldal
Helyszin: Békés
Megjelent: 2023 Február 25. ( Szombat ) 17:44
Módosítva: 2023 Február 26. ( Vasárnap ) 17:48
Százhúsz adag toros káposztát osztott szét a Békési Polgárőrség keretein belül működő baráti kör szombaton délelőtt a megye névadó városában, a Nagyház Pince Borozóban.

Gyarmati Sándor, a Békési Polgárőrség elnöke elmondta, az akció része volt annak a januárban kezdődött közösségi ételosztás-sorozatnak, amelyet Kovács Ildikó, a Szent Lázár Alapítvány igazgatója, a képviselő-testület külsős bizottsági tagja kezdeményezésére hívtak életre. Az elképzelés lényege az volt, hogy a decemberi adományosztásokat követően is segítsék a rászorulókat, ugyanakkor nem csak a nehéz helyzetben élőket várták az ételosztásokra. A szombati volt a sorozat záróállomása, így azt is értékelték a hétvégén.

Gyarmati Sándor kiemelte, a polgárőrség, mint szervezet nem tud erre a célra a külön forrást biztosítani, ezért az azon belül működő baráti kör tagjai saját adózott jövedelmükből finanszírozták a főzést. Az ételt Gál László készítette el, aki szintén támogatta is az akciót. Gyarmati Sándor elmondta, tevékenységük során a bűn- és baleset-megelőzés mellett fontos szerepet játszik a szociális gondolkodás, a szociális gondoskodás is.

Kálmán Tibor polgármester szintén segítette a programot, és a szombati eseményen is jelen volt. A településvezető kiemelte Kovács Ildikó, illetve a résztvevő szervezetek, intézmények szerepvállalását, aminek köszönhetően létrejöhetett a sorozat. Kitért arra, hogy továbbra is figyelnek a nehéz helyzetben élőkre a városban, a Hétkrajcár Egyesület égisze alatt pedig folytatódik a Hétkrajcár Hétvégi Gyermekélelmezési Program.

Forrás: Papp Gábor / Beol.hu.

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!