Küzdelmes mérkőzésen nyertünk - videóval


A Békési FKC együttesének nem okozott gondot a két pont begyűjtése az NB I B-s férfi kézilabda-bajnokság 20. játéknapjának szombati mérkőzésén, amikor is a tabella alsó régiójához tartozó balatonfüredi gárdát múlta felül szoros csatában. Sikerükkel a kék-fehérek megerősítették a tabellán elfoglalt ötödik pozíciójukat.

Optimum Solar-Békési FKC–BFKA-Balatonfüred30–26 (14–13)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 180 néző. Vezette: Asztalos Bence, Szalay Zoltán.
Békés: Takács – Hrabák 2, Haszilló 1, HORVÁTH L. 6, DÁVID 6, Szász 3, Novák Zs. 1. Csere: Kiss O., BORBÉLY (kapusok), Laufer, Varsandán 4 Mezei 1 (1), Árpási, FEDOR 5, Balogh B. 1, Kovács R. Edző: Padla József. 
A Balatonfüred legjobb góldobói: Tóth L. 7, Kovács B. 5 (1), Vári 5 (2), Klucsik 4.
Kiállítások: 12, ill. 12 perc. Hétméteresek: 3/1, ill. 3/3.

A kiesés által veszélyeztetett füredi akadémisták bátor játékkal rukkoltak ki. A félidő első felében fej-fej mellett haladt a két csapat, egy hármas szériával a 16. percben először vezettek két találttal a vendégek (7–9). A válasz sem váratott sokat, a védekezésben feljavuló házigazdák 8–10-ről fordítottak 12–10-re egy remek periódust elkapva, és a minimális előnyt sikerült megtartaniuk a szünetig.

Fedor Bence találatai nyitották a második játékrészt, a 35. percben Dávid Márk jegyezte a békésiek 18. találatát, mellyel először növelték négyre a fórt. A Balaton-felvidéki fiatalok lelkesedését ez sem törte meg, a 44. minutára 22–20-ra sikerült visszazárkózniuk. A meccs utolsó negyedében Borbély István védései és a BFKC feljavuló védekezése hatására kezdett nyílni az olló a csapatok között (52. p.: 27–22). A vendégek időkérést követően nyitották meg a hajrát, két gyors találatuk után Padla József is játékmegszakításra kényszerült. Használtak a tanácsai, tanítványainak a maradék időben sikerült megnyugtató távolságban tartaniuk az idővel is küzdő ellenfelüket.

Padla József:– Végig küzdelmes mérkőzést vívtunk a fiatalokkal. Örülök annak, hogy ismét nyerni tudtunk, amit néhány jó egyéni teljesítménnyel, illetve csapatszintű jó hozzáállással értünk el, dicséret illeti a srácokat.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!