Ülésezett a református presbitérium


Az előző ülés jegyzőkönyve elfogadása után a két ülés közötti eseményeket, valamint az előző presbiteri gyűlés határozatai végrehajtását tekintették át a presbiterek.

 

Molnár Máté vezető lelkész felhívta a figyelmet arra, hogy nagy felelősségük van Isten hiteles képviseletével kapcsolatban.

 

Ezt követően Polgár Zoltán, a Gazdasági Bizottsági elnöke számolt be a keddi bizottsági határozatokról. Kitért arra, hogy Horváth Lajos gazdasági bizottsági tag elkészíti a legfontosabb, pályázati úton megoldandó fejlesztés projektlapjait, hogy pályázati lehetőség esetén legyen hova nyúlni.

 

A presbitérium ezt követően elfogadta az intézmény 2022. évi költségvetése végrehajtásáról szóló beszámolót, valamint a 2023. évi költségvetést.

 

Tájékoztatót kaptak a presbiterek a temetőfejlesztés állásáról: elkészült a temetői iroda, ahol a jövő héttől kezdve elintézhető minden temetői ügy.

 

Utolsó napirendi pontként arról is döntés született, hogy állagmegóvási munkák lesznek a Teleky utca 1. szám alatti parókián, valamint autóbeálló készül a Teleky utcai másik lelkészi parókián.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!