Polgár Zoltán alpolgármester ünnepi köszöntője


Kedves Olvasók, Kedves Békésiek,

Tisztelettel köszöntöm Önöket a kereszténység és egész társadalmunk egyik, ha nem a legfontosabb egyházi ünnepén. Bár a karácsony az ajándékozás miatt az elmúlt évtizedekben kissé előtérbe került, átformálta életünket és értékeket, nem szabad megfeledkeznünk a húsvét legfőbb üzenetéről sem.

Hiszen a húsvét lényege az élet győzelme a halál felett, az emberiség bűneiért vállalt kereszthalál, Jézus Krisztus megfeszítése, feltámadása harmadnapon, majd 40 nap utáni mennybemenetele.

Mindez megváltoztatta az emberiség, minden egyes ember életének irányát, és mindennek, minden egyes percünknek és pillanatunknak értelmet adott. A húsvét hirdeti a jó győzelmét a gonoszság felett, és az ünnep üzeni, hogy az ember igazi értéke nem válik semmivé. Az Isten emberré lett értünk, így minden tettünkben, minden munkánkban, a mindennapjainkban nekünk is tennünk kell másokért.

A karácsony a családok, a húsvét az élet ünnepe, amelynek  minden pillanatában ott vannak a hagyományaink is. Ott vannak a tradíciónk, amelyeknek nem szabad elsikkadniuk, amelyeket tovább kell vinnünk, hogy átélhessünk húsvét értékét, mindezt, amit ezek a napok jelentenek évszázadok óta.

Áldott ünnepet mindannyiuknak!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!