Elhunyt Dr Pásztor Gyula


A politikusra Mucsi András önkormányzati képviselő emlékezik.

Dr. Pásztor Gyulára emlékezek.  

Úgy is, mint békési neves polgárra, ibrányi lakosra, valamint úgy is, mint a Független Kisgazdapárt egykori tagja.

Ő is az volt.  

A békési családból származó ügyvéd sok-sok éven át szolgálta munkájával városunkat. 1990-ben a város és környéke első szabadon választott országgyűlési képviselője volt a Független Kisgazdapárt színeiben. A kormánypárti kisgazda frakció vezetője volt a ciklusban, a szakadás után is. 1994-ben Ibrányban önkormányzati képviselővé választották, ebben a körzetben vagyok most én a képviselő. 2010-ig töltötte be ezt a tisztséget. Négy évig voltunk képviselőtársak.

A városházán az Ipartestületet képviselte. 1998-2006 között alpolgármester is volt. Tevékenységével nagyban hozzájárult városunk és benne a városrészünk fejlesztéséhez. Elkészült az Élővíz-csatorna kotrása és a folyópart megerősítése, felépült a városi sportcsarnok, számos utcát aszfaltoztak be Ibrányban és Ó-Hatházon. A rendszerváltás 30. évfordulója alkalmából oklevelet kapott polgármester úrtól, amelyben a munkáját megköszöntük.  

Dr. Pásztor Gyula halálával a rendszerváltás egyik hiteles tanúja és alakítója, a rendszerváltó parlament egyik tagja száll sírba.   Emlékét megőrizzük, életművére tisztelettel tekintünk. Béke poraira!  

Mucsi András - önkormányzati képviselő


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!