Mai döntésekről tájékoztatott a polgármester


Megjelent: 2023 Április 27. ( Csütörtök ) 14:19
Módosítva: 2023 Május 2. ( Kedd ) 09:57
Intézményi átszervezések és szervezeti beszámolók mellett többek között döntés született a szabadtéri égetés szabályáról.

Kálmán Tibor polgármester bevezetőjében megemlékezett a napokban elhunyt Dr Pásztor Gyula békési országgyűlési és önkormányzati képviselőről, aki igazi lokálpatriótaként segített különböző városi beruházások megvalósításában. Így számos fejlesztés mellett nevéhez fűződik a városi sportcsarnok megépítése, az Élővíz-csatorna rendbehozatala is.

 

-        Elfogadták az önkormányzat 2022-es zárszámadását.

 

-        Szabályozták a szabadtéri égetés engedélyeztetését, amely bejelentéshez kötött (önkormányzat, jegyző, tűzoltóság) lesz és adott időpontra fog szólni.

 

-        Elfogadták a Békési Polgárőrség, a Békéscsabai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság és a Békési Önkormányzati Tűzoltóság beszámolóját.

 

-        Átszervezésről döntöttek helyi intézményeknél, így a városházi konyha időszerű felújításának, áthelyezésének lehetőségét keresik. Az átszervezések létszámleépítéssel nem járnak.

 

-        A Békési Piacfelügyelet a Békési Városfejlesztési Nonprofit KFT alá fog tartozni.

 

-        A Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde gazdasági irodáját a városi pénzügyi osztállyal egyesítik.

 

-        A Békési Kistérségi Óvoda karbantartói közül két fő átkerül a BKSZ KFT-hez.

 

-        7db kertes ház építésére nyert forrást a város.

 

-        Három lakás igénybevételére pályázhatnak még 35 év alatti fiatalok ismételten két év időtartamra. Ebben a programban 16 lakás már gazdára talált. A pályázathoz a LINK  (a beadási határidő hosszabbodik!!!) 

 

Kálmán Tibor polgármester végül szólt arról is, hogy a közeledő választás kapcsán jelennek meg a közösségi médiumokban olyan hangulatkeltő, hatásvadász, likevadász bejegyzések, amelyeket fenntartással érdemes kezelni.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!