86 millióból fejlődik tovább a Dánfoki Üdülőközpont


A tervekről Kálmán Tibor polgármester, Balog Zoltán képviselő és Bak Ádám ügyvezető számolt be a sajtónak.

A zömmel aktív turizmusra és a fiatalok, családok igényeire támaszkodó eddigi munka megtette hatását, hiszen évről-évre emelkedik a foglalások száma.

 

A komplex strandfejlesztés Békés-Dánfokon program során egy fedett közösségi teret alakítank ki a körépület közelében, ezen felül szilárdburkolatot kap a korábbi években szintén pályázat útján beszerzett rendezvénysátor.

 

Ez a két fejlesztés az üdülőközpontban megvalósuló, főként magánrendezvények színvonalát hivatott majd szolgálni, legyen szó esküvőről vagy születésnapi programokról.

 

A strand homokos része is megújul, feltöltésre kerül közel 500 köbméter homokkal. Ehhez kapcsolódóan pedig egy homoktisztító gép is beszerzésre kerül, a szezonális karbantartási munkálatok elvégzése céljából.

 

A fentieken túl bővül az intézmény eszközparkja is. Napvitorla rendszer telepítése, rögzített asztalok, padok kihelyezése szintén egy modernebb, esztétikusabb környezet felé mutat. A cél még továbbá vízparti nyugágyak, hang- és fénytechnikai rendszer, értékmegőrző szekrények, WaterPlay vízi elemek megvásárlása. Sajnos jelen pályázat szálláshely-fejletezésre nem ad lehetőséget úgy, ahogyan az elmúlt évtizedek alatt sem. E nagyobb volumenű infrastrukturális beruházás egyelőre várat magára viszont, folyamatosan keresik a szálláshely-fejlesztésre irányuló lehetőségeket.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!