HIRDETMÉNY


A BÉKÉSI HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG a Békési 01. számú egyéni választókerületben IDŐKÖZI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ VÁLASZTÁST TŰZÖTT KI.

A SZAVAZÁS NAPJA:

2023. június 11.

A SZAVAZÁS 6.00 ÓRÁTÓL 19.00 ÓRÁIG TART.

A VÁLASZTÓI NÉVJEGYZÉK

A VÁLASZTÓKERÜLETBEN 2023. ÁPRILIS 5-ÉN VÁLASZTÓJOGGAL RENDELKEZŐ ÁLLAMPOLGÁROK FELKERÜLNEK A NÉVJEGYZÉKBE, AMELYRŐL 2023. ÁPRILIS 21-IG ÉRTESÍTŐT KAPNAK A NEMZETI VÁLASZTÁSI IRODÁTÓL.

A névjegyzék a Helyi Választási Irodában (polgármesteri hivatal) tekinthető meg. Az a választópolgár, aki 2023. április 5-ét követően kerül felvételre a szavazókör névjegyzékébe, a Helyi Választási Irodától kapja meg az értesítőt.

AZ AJÁNLÁS

Az egyéni választókerületi jelöltet legkésőbb 2023. május 8-án 16.00 óráig kell bejelenteni. A választókerületben választójoggal rendelkező állampolgár több jelöltet is ajánlhat, de egy jelöltre csak egy érvényes ajánlást tehet.

A SZAVAZÁS

A választópolgár személyesen, a lakóhelye szerinti szavazókörben szavazhat, mely az értesítőn feltüntetésre kerül. Mozgóurna iránti igény 2023. június 9-én 10.00 óráig a Helyi Választási Irodánál, ezt követően a szavazókör szavazatszámláló bizottságánál a szavazás napján 12.00 óráig nyújtható be.

A szavazókör területi beosztása és a szavazóhelyiség pontos címe megtekinthető a www.bekesvaros.hu weboldalon (Időközi választás 2023).

Részletes tájékoztatásért forduljon a Polgármesteri Hivatalban működő Helyi Választási Irodához (5630 Békés, Petőfi utca 2. sz. I. emelet) vagy látogassa meg a www.bekesvaros.hu weboldalt.

 

Helyi Választási Iroda


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!