Évértékelő közgyűlés


Forrás: Virág István Emlékoldal
Helyszin: Kétegyháza
Évértékelő közgyűlést tartott a Kétegyházi Petőfi Polgárőr Egyesület.

A közgyűlést megtisztelte jelenlétével Gyarmati Sándor a Békés Vármegyei Polgárőrök Szövetsége elnöke, Szepesi Sándor r. alezredes a Lökösháza Határrendészeti Kirendeltség vezetője, Dr. Rákócziné Tripon Emese Kétegyháza polgármestere, Kis Antal r. szds. Kétegyháza Rendőrőrs parancsnoka.

Árgyelán Istvánné a Kétegyházi Petőfi Polgárőr Egyesület elnöke köszöntötte a meg jelenteket, majd a szokásos közgyűlési protokoll után – jkv. vezető + hitelesítők megválasztása és a napirendi pontok elfogadásával – kezdetét vette a közgyűlés.

Tagfelvétellel indult az évértékelő közgyűlés. Egyhangú szavazattal a Kétegyházi Petőfi Polgárőr Egyesület tagja lett Mező Gézáné, Ifj. Árvai Péter, Dr. Rákócziné Tripon Emese, Dr. Rákóczi Attila.

Elnöki beszámolóban elhangzott, hogy az egyesület taglétszáma 20 fő, mely évek óta stagnál. Nagyon jó az együttműködés a rendőrséggel, határrendészettel, önkormányzattal, civil szervezetekkel, és ami nagyon-nagyon fontos a település lakosságával. 2022-ben1357 óra közös szolgálat volt a rendőrséggel és a határrendészettel. Egész évben összesen 3467 óra szolgálatot láttak el melyhez még hozzá kell adni a napi 24 órás telefoni ügyeletet. Elhangzott még, hogy az egyesület segítséget nyújtott a szomszédos települések polgárőr egyesületeinek a szolgálat ellátásában.

2023. évben a megkezdett munka töretlen folytatása a cél.

A gazdaságvezető hivatalos távolléte miatt az elnökasszony olvasta fel a részletes pénzügyi beszámolót.

Felügyelő Bizottság beszámolójában elhangzott, hogy többször hajtottak végre ellenőrzés – mindent rendben találtak. Javasolták a beszámolók elfogadását.

Hozzászólások sorát Dr. Rákócziné Tripon Emese polgármester asszony nyitotta meg. Megköszönte azt a munkát, melyet a polgárőrök 2022. évben a település életében, a lakosság biztonsága érdekében végeztek. Sok sikert kívánt a 2023. évi közös munkához.

Kiss Attila r. szds. Kétegyházi Rendőrőrs vezetője tolmácsolta a Gyulai Rendőrkapitányság vezetőjének köszönetét a 2022. évben végzett közös szolgálatokért. Megköszönte azt a munkát, melyet a település biztonsága érdekében végeztek a polgárőrök. A közös szolgálat fontosságára hívta fel a figyelmet. Eredményes munkát kívánt az elkövetkező időszakra.

Szepesi Sándor r. alezredes bemutatkozott, mint a Lökösháza Határrendészeti Kirendeltség vezetője. Megköszönte a 2022. évben végzett közös szolgálatokat, melyet a polgárőrök végeztek a lakosság és az ország biztonsága érdekében. Ez évi tevékenységükhöz sok sikert kívánt.

Gyarmati Sándor a BVMPSZ elnöke hozzászólásában elmondta az egységről, a barátságról és az önkéntességről szól a polgárőrség. Kétegyházi Polgárőr Egyesület sikeresen teljesítette az elvárásokat. Közös szolgálati órák növelése és a fiatalítás a cél. Megosztotta gondolatait a jelenlévőkkel, ismertette a polgárőrség előtt álló feledatokat. Gratulált az új polgárőröknek, megköszönte az egyesület 2022. évben végzett munkáját. Sok sikert, erőt, egészséget kívánt.

Egyhangú szavazattal elfogadták a 2022. évi elnöki,- pénzügyi és FEB beszámolókat, valamint a 2023. évi munka - és pénzügyi tervezetet.

A közgyűlés befejezése után közösen elfogyasztották a Bandula János és felesége, Marika által készített finom, ”Hentes tokány”-t.

 

Tételek: 1 - 20 / 37 (2 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!