Győzelem a Veszprém otthonában


Megjelent: 2023 Május 9. ( Kedd ) 08:56
Módosítva: 2023 Május 9. ( Kedd ) 10:21
Rangadót nyert a Békési FKC az NB I. B-s férfi bajnokság 27. fordulójában. Az első számú viharsarki együttes a szombat esti találkozón a bronzéremre hajtó veszprémi akadémisták otthonából tért haza két ponttal, azzal pedig az 5. helyét is lefixálta, három körrel az év zárása előtt.

BFKA-Veszprém – Optimum Solar-Békési FKC 25–26 (16–11)

NB I. B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Veszprém, 120 néző. Vezette: Marosi Zoltán, Pap Ervin Márk.

Békés: BORBÉLY– HRABÁK 5 (1), HASZILLÓ 5, VARSANDÁN 2, Árpási 1, Kovács R. 1, Novák Zs. 1. Csere: Kiss O., Takács (kapus), Mezei 5, Laufer, Kovács Sz., Fedor 2, HORVÁTH L. 4. Edző: Padla József.
A Veszprém legjobb góldobói: Czabula 6 (5), Szabó T. 4, Pintér 4.

Kiállítások: 16 perc + Almásy kizárva, ill. 12 perc. Hétméteresek: 5/5, ill. 2/1.

Közel félórás késéssel kezdődött a mérkőzés, mert a kirendelt játékvezetők nem érkeztek meg. A várakozás és a hosszú utazás a békésieket viselte meg jobban, akik nehézkesen kezdték a találkozót. Sok hiba csúszott a játékukba, amit védekezéssel sem tudtak áthidalni, így a 13. percre 7–2-es hátrányba kerültek. A félidő közepén azután Haszilló Gergő és Hrabák Miska elkezdte termelni a gólokat, ennek hozományaként hamarjában sikerült „kiegyenesíteniük” a meccset (9–9). Ez a jó széria a 25. percig tartott ki (12–11), a félidő finise újfent a veszprémiek elképzelései szerint alakult.

Szünet után Horváth László vezérletével kezdték meg a felzárkózást a vendégek. A rutinos lövő találatai fokozatosan bizonytalanították le a hazai fiatalokat, Árpási Patrik üres kapus gólja meg is hozta a viharsarkiak vezetését a 44. percre (19–20). A folytatásban szorossá vált a csata. A látogatók emberhátrányos helyzeteit kihasználva még akadt egy „fellángolásuk” a házigazdáknak (51. p.: 24–22), de a végjátékban 9 percen át nem találták a remeklő Borbély István kapujába vezető utat, ez pedig elégnek bizonyult a fordításhoz.

– Mind egyénileg, mind csapat szinten hullámhegyek és hullámvölgyek váltogatták egymást. A hajrához érkezve lélektani fölénybe kerültünk az által, hogy sikerült átvennünk a vezetést, ami a mérkőzés végéig kitartott. Végre önmagunkat is sikerült legyőznünk.– nyilatkozta Padla József, vezetőedző.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!