Ebösszeírás Békésen 2023. június 30-ig Adatalap itt is letölthető!


Békés város területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B §-a alapján kerül sor az ebek összeírására a jogszabályban meghatározott adattartalommal.

Békés Város Önkormányzata az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

Az eb tulajdonosa, vagy az eb tartója adatszolgáltatási kötelezettségének köteles eleget tenni. 

Felhívjuk a Tisztelt Ebtartók figyelmét, hogy az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után, melynek alapösszege 75.000,- Ft.

Az ebösszeíró adatlap –a www.bekesvaros.hu oldalról letölthető, illetve Békési Polgármesteri Hivatal portáján átvehető - ebenként kell kitölteni és eljuttatni a Békési Polgármesteri Hivatal részére az alábbi módokon:

  • postai úton az 5630 Békés, Petőfi S. u. 2. sz. alatti címre elküldve,
  • személyesen a Polgármesteri Hivatal portáján lévő gyűjtődobozba bedobva,
  • elektronikus úton, ügyfélkapu bejelentkezést követően az E-önkormányzat portálon, az ebösszeíró adatlap kitöltésével (https://ohp-20.asp.lgov.hu).

A kitöltéssel kapcsolatos tájékoztatás személyesen a Polgármesteri Hivatal Gazdasági Osztályán – Békés, Petőfi S. u. 2. szám alatt kérhető.

Az ebösszeíró adatlapok leadásának legkésőbbi határideje: 2023. június 30.

Felhívom a Tisztelt Ebtartók figyelmét, hogy a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel megjelölve tartható, ezért kérem, amennyiben a jogszabályban meghatározott kötelezettségének még nem tett eleget, úgy szíveskedjék a transzponderrel nem rendelkező ebeket állatorvosnál megjelöltetni.

Köszönjük, hogy a nyilatkozat kitöltésével és a Békés Város Önkormányzatához történő visszajuttatásával segíti az ebösszeírás sikerét.

 

Békés Város Önkormányzata

ADATLAP LETÖLTÉSE ITT

Letölthető dokumentumok

# Fájlnév Méret
1 ebosszeiroadatlap 18.81KB

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!