Győzelem az utolsó hazai mérkőzésen - VIDEO


Hazai pályán szép győzelemmel zárta az évet a Békési FKC NB I B-s férfi csapata. Padla József alakulata a bennmaradásért küzdő Százhalombattát múlta felül egységes csapatmunkával, ezzel pedig megtartotta a reményt arra, hogy a zárónapon akár előre is léphessen a hetekkel korábban bebiztosított ötödik helyről.

Optimum Solar-Békési FKC–Százhalombattai KE 30–27 (13–13)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 300 néző. Vezette: Csányi Tibor, Gadányi Tibor.
Békés: Takács – Hrabák 5, HASZILLÓ 4, HORVÁTH L. 6, Árpási 1, Mezei 3, Szász 1. Csere: Borbély, Kiss O. (kapusok), Varsandán 2, DÁVID 5, Fedor 2, Kovács R., Novák Zs., Balogh B., Kovács Sz. 1. Edző: Padla József. 
A Százhalombatta legjobb góldobói: Kerkovits 7, Félegyházi 6, Kővári 4.
Kiállítások: 10, ill. 10 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 2/1.

Kerkovits három találatával indult a meccs. A békésieknek beletellett 10 percbe, mire rendezték soraikat (4–5), de azután a vendégek ismét elkaptak egy jó szériát és nyomban kezdődhetett elölről a felzárkózás. A 14. percben Padla József játékmegszakításra szánta el magát, próbálta nyugtatni játékosait, de azok csak nehezen találtak rá a helyes útra. Horváth László találatai rángatták ki a kátyúból a békési együttest, amely a 23. percben először vezetett 11–10-es állásnál. Innen pedig már fej-fej mellett haladt a két csapat a szünetig.

A folytatásra a házigazdák jöttek ki lendületesebben, rendre ők jártak előrébb egy-két találattal. A félidő közepén Hrabák Miksa révén először vezettek ennél nagyobb arányban (22–19), majd szívós munkával néggyel szakították le az ellenfelet (50. p.: 25–21). A battaiak azonban nem törődtek bele a sorsukba, lefelezték ezt a különbséget és a hajrában is ott nyomultak vendéglátójuk sarkában. Négy minutával a vége előtt még volt egy felzárkózási kísértetük, de 29–27-nél támadást hibáztak, ami megpecsételte a sorsukat.

A BFKC munkás győzelemmel búcsúzott erre az évre a közönségétől.

– Örülünk annak, hogy győzelemmel sikerült búcsúzni a közönségünktől, amely most is kitett magáért. A játékosaimnak megköszönöm a mai hozzáállását és azt, hogy szépen megoldották a rájuk bízott feladatot. – nyilatktozta Padla József, vezetőedző.

 

 

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!