Több mint 2000 darab elektronikai eszközt adtak le hulladéknak a városban.


A BKSZ Kft. által április végén megtartott elektronikai hulladékgyűjtés eredményeként összesen 2175 db elektronikai berendezés került átadásra a karcagi Elektronikai Hulladékhasznosító Kft. részére.

Együtt közösen 19.100 kg a környezetünk számára veszélyes hulladéktól mentettük meg FÖLDÜNKET, és a jövő generációját.

A két nap alatt 120 db hűtő-, fagyasztószekrény, 30 db mosógép, 15 db sütő, 210 db televízió, 50 db monitor, 60 db nyomtató, 45 db porszívó, 15 db fűnyíró, 40 db mikrohullámú sütő, 35 db számítógép és 1555 db egyéb kisebb elektronikai készülék került leadásra a BKSZ Kft. telephelyén.

Amennyiben a hulladékgazdálkodást érintő változások megengedik, szeptemberben újra megrendezésre kerül ez az akció, addig is arra kérjük a lakosságot, hogy az addig meghibásodott, vagy a háztartásukban maradt, már nem működő elektronikai eszközöket a megfelelő helyre juttassák el (csereakció a boltokban, Vésztő hulladékudvar).

Működőképes, de már lecserélt eszközök esetén gondoljanak a rászorulókra, és keressék a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központot - tette közé közösségi oldalán Polgár Zoltán alpolgármester. 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


hírek