Közgyűlés tartott a Békés Vármegyei KPVSZ.


Forrás: Virág István Emlékoldal
Helyszin: Békéscsaba
Beszámoló közgyűlést tartott a Békés Vármegyei Katasztrófa- és Polgári Védelmi Szövetség.

A közgyűlést megtisztelte jelenlétével Dr. Endrődi István tű. ezredes, a Magyar Polgári Védelmi Szövetség országos elnöke, Szegedi Balázs Békés Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Haskó György tű. ezredes, a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese,  Gyarmati Sándor a Békés Vármegyei Polgárőrök Szövetsége elnöke.

Lipták István a szövetség elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd a közgyűlési protokoll után részletesen ismertette az elmúlt esztendő legfontosabb történéseit, elvégzett feladatait. A civil szervezet a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakmai irányításával közhasznú tevékenységet végezve közreműködik a megye állampolgárainak polgári védelmi, katasztrófavédelmi, tűzoltási tevékenységében és egyéb humanitárius feladatokra való felkészítésében, védelmük szervezésében. A lakosságtájékoztatás jegyében adták ki a Polgári Védelmi Kalendáriumot. A cél nem más, mint a megkezdett, közhasznú munka töretlen folytatása.

A szakmai munka ismertetése után a Békés Vármegyei Katasztrófa-és Polgári Védelmi Szövetség gazdálkodásáról adott tájékoztatást. Elmondta, hogy a szövetség a Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon kívül az Országos Polgári Védelmi Szövetséggel, a Megyei Kormányhivatallal, a járási hivatalok vezetőivel, az önkormányzatokkal, a Polgárőrök Szövetségével, a Békés Megyei Tűzoltó Szövetséggel, a helyi gazdálkodó szervezetekkel is jó kapcsolatot ápol, közöttük szoros és folyamatos az együttműködés.

Sztancs József  a Felügyelő Bizottság elnöke ismertette az elvégzett ellenőrzések eredményeit és javasolta a Közgyűlésnek a beszámolók elfogadását.

Dr. Endrődi István tű. ezredes, a Magyar Polgári Védelmi Szövetség országos elnöke, hozzászólásában elismerését fejezte ki, és beszámolók alapján nagyon jónak ítélte meg a Békés Megyei Katasztrófa-és Polgári Védelmi Szövetség elmúlt évi tevékenységét. Az ország legjobbjai közé sorolta a Békés Megyei Szövetséget. Az együttműködés fontosságáról beszélt, amely nem működik a civil szervezetek bevonása nélkül. Gratulált az elvégzett munkához és sok sikert kívánt az elkövetkező feladatok megoldásához.

Haskó György tü. ezredes, a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese megköszönte a Békés Megyei Katasztrófa-és Polgárvédelmi Szövetség 2022. évi tevékenységét. Sok sikert kívánt az ez évi tevékenységhez.

Gyarmati Sándor a Békés Vármegyei Polgárőrök Szövetsége elnöke hozzászólásában a kitűnő együttműködés fontosságát emelte ki. Célként javasolta a fiatalok bevonását a szervezetbe.

A beszámolók és a mérleg elfogadása után a Közgyűlés megtárgyalta és elfogadta a 2023 évi munkatervet és annak végrehajtásához szükséges költségvetést.

 

 

 

 

 

Tételek: 1 - 20 / 49 (3 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!