Bikalon ünnepelt a 142 éves Vöröskereszt


Forrás: Virág István Emlékoldal
Helyszin: Bikal, Puchner Kastélyszálló
Megjelent: 2023 Május 21. ( Vasárnap ) 15:55
Módosítva: 2023 Május 21. ( Vasárnap ) 22:39
Május 8-a Nemzetközi Vöröskereszt és Vörösfélhold napja, amely alkalomról a Magyar Vöröskereszt is minden évben megemlékezik.

2023. május 19.-én Bikal, Puchner Kastélyszálló adott otthont a Magyar Vöröskereszt ünnepi rendezvényének, amelyen a köszöntő beszédeken túl elismerések átadására is sor került.

 Kiemelkedő önkéntes tevékenységért az ” Év önkéntese ” OKLEVELET kapott Békés Vármegyéből:

 PRESZLEPSZKA KORNÉLIA

- 1993 óta a Magyar Vöröskereszt tagja és az Erzsébethelyi általános iskolában működő Vöröskereszt csoport vezetője. Nyugdíjba vonulása óta a megyei szervezet önkéntese. Feladatait szívesen és lelkiismeretesen látja el. Ukrán nyelvtudására az elmúlt években is számítani lehetett a segélyszállítmányok elosztásánál, valamin t a háború elől menekültek ellátásánál.

 Elnöki ”Díszoklevél” kitüntetésben részesült Békés Vármegyéből:

 BÉKÉS VÁRMEGYEI POLGÁRŐRÖK SZÖVETSÉGE

- A Polgárőr Szövetség tagjai és a Vöröskereszt az ukrán háború kezdete óta napi szinten segítik egymás munkáját. Legyen szó a Lökösházi állomáson és a megyében a menekültek ellátásáról, vagy a rendezvények helyszíneinek biztosításáról. Békés Vármegyei Polgárőrök Szövetsége aktívan elősegíti a Magyar Vöröskereszt Békés Vármegyei Szervezetének célkitűzésének elérését, programjainak megvalósítását.

( Az elismerést átvette: Gyarmati Sándor, Békés Vármegyei Polgárőrök Szövetsége elnöke)

 Elnöki ”Díszoklevél” kitüntetésben részesült Békés Vármegyéből:

 BÉKÉS VÁRMEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG

 - Az Igazgatósággal az együttműködés több évtizedre tekint vissza, hiszen már 2004-ben is kiérdemelte a Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Vöröskereszt Díszoklevelét, azóta is valódi társszervezetként segíti a Békés Vármegyei Vöröskereszt napi munkáját. Évente több alkalommal szervezünk közös véradást és a vöröskeresztesek természetesen jelen vannak a Katasztrófavédelmi gyakorlatokon is. Ilyen hosszú idő elteltével úgy gondoltuk, hogy illő újra köszönetet mondani.

( Az elismerést átvette: Kiss András tü. dandártábornok, Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója)

 

 

Tételek: 1 - 20 / 60 (3 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!