Képviselő-testületi ülés döntéseiről tájékoztatott a polgármester


Megjelent: 2023 Május 25. ( Csütörtök ) 15:55
Módosítva: 2023 Május 26. ( Péntek ) 13:44
Beszámoltak a város gazdasági társaságai, Bélmegyer csatlakozhat a Békési Kistérségi Intézményfenntartó Társuláshoz.

-        Elfogadta a Békési Rendőrkapitányság a város közrendjéről és közbiztonságának tavalyi helyzetéről szóló beszámolóját mai ülésén a képviselő-testület. A nagyon részletes, igényes tájékoztatóból megtudhattuk, településünk továbbra is biztonságos város, számos területen sikerült is előrelépni az előző évhez képest.

 

-   Beszámoltak eredményeikről az önkormányzat gazdasági  társaságai. Jól működnek, nehéz körülmények között is helytálltak.

 

-        Többek között elfogadták a Békési Kézilabda Sport Kft. tavalyi tevékenységéről szóló szakmai és pénzügyi beszámolót és a 2023. évi üzleti tervét. A klub minden területen, mind a felnőtt, mind az utánpótlásokat tekintve remekül szerepelt.

 

- Bélmegyer csatlakozik a Békési Kistérségi Intézményfenntartó Társuláshoz, ezzel Békés mellett Tarhos és Bélmegyer is a Békés Városi Szociális Szolgáltató ellátási körébe tartozik. A polgármester jelezte, további települések is csatlakozhatnak a jövőben. 

A Békés Turisztikai és Szolgáltató Kft kezelésbe veszi a Dánfoki Üdülőközpontot körülvevő erdőket, amelyek pályázatból turisztikai hasznosításra kerülnek. 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!