A vármegye döntőseit köszöntötték


A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a székházában köszöntötte a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen, illetve az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny Békés vármegye országos döntőseit

Tíz olyan versenyzőt ünnepelhetünk, akik az első három helyen végzett és egyet, aki a szintén megtisztelő ötödik helyen zárta az országos döntőt.

 

 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2008 óta rendezi meg a hároméves képzést végző, érettségit nem, csak szakmát szerző középiskolásoknak a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), illetve az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV), amely az érettségit is adó, 5 éves technikum végzőseinek szól. A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Kulturális és Innovációs Minisztérium közös versenyének célja, hogy a gyakorlatigényes, fizikai szakmák reflektorfénybe kerüljenek a „Szakmát a kézbe” szlogen jegyében.

 

A megmérettetésen több mint ötszáz diák indult a vármegyéből 39 szakmában, az elődöntőket januárban írták a diákok. A középdöntőbe hat Békés vármegyei iskolából harminchárom fiatal jutott tovább, az országos döntőbe, amelyet a Szakma Sztár Fesztivál keretein belül tartott a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Budapesten. Itt tizenegyen indultak a vármegyéből, akik közül tízen éremmel tértek haza, egy diák pedig a szintén előkelő ötödik helyen végzett. A program a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával valósult meg.

 

 

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


verseny