Évértékelés a Békési Polgárőrségnél


Forrás: Virág István Emlékoldal
Helyszin: Békés
Megjelent: 2023 Május 27. ( Szombat ) 20:52
Módosítva: 2023 Május 31. ( Szerda ) 10:11
A Békési Polgárőrség KHSZ 2023. május. 26.-án tartotta, évértékelő Közgyűlését

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Jánosi Péter r. ezredes, rendőrségi főtanácsos Békés város Rendőrkapitányság vezetője, Balog Zoltán Békés város Önkormányzati képviselő, az Ügyrendi, Lakásügyi és Közrendvédelmi Bizottság elnöke, Hanczárné Kozma Róza Békés Vármegyei Polgárőrök Szövetsége elnökségi tagja.
Gyarmati Sándor az Egyesület elnök köszöntötte a megjelenteket, ezt követően megválasztották a jegyzőkönyvvezetőt és a két jegyzőkönyv hitelesítőt, majd elfogadták a napirendi pontokat.

Az Egyesület elnöke beszámolt a Polgárőrség 2022. évi tevékenységéről, elért eredményeiről. A rendőrséggel, az önkormányzattal, a társszervekkel és a lakossággal nagyon jó a kapcsolatuk - hiszen a polgárőrök mindenütt ott vannak! Célunk továbbra is a bűnmegelőzés és a lakosság szubjektív biztonság érzetének nagyobb növelése. Kitért a 2023. évi várható feladatokra is, különös tekintettel az idős személyek felvilágosítására az online csalások, és átverésekkel kapcsolatban.

Az elnöki beszámoló után a pénzügyi - és közhasznúsági jelentés, valamint a felügyelőbizottság beszámolói következtek.

A beszámolók után az egyesület 2023 évi munkaterve és pénzügyi tervezete lett ismertetve a közgyűlés résztvevőivel.

Hozzászólások sorát Tarkovács István a Békési Kisgazdakör elnöke – aki maga is polgárőr - nyitotta meg. Köszönetét fejezte ki minden polgárőrnek azért a segítségért, melyet a Békési Kisgazdakör kapott és kap a Polgárőrségtől. Példaértékű az a kapcsolat, melyet a Békési Polgárőrség kiépített a civil szervezetekkel. Büszke arra, hogy tagja lehet a Békési Polgárőrségnek.

Jánosi Péter r. ezredes, rendőrségi főtanácsos Békés város Rendőrkapitányság vezetője hozzászólásában elmondta, hogy az a tevékenység, amely az egyesületnél folyik példaértékű. Példaértékű gazdálkodás és az a kapcsolati rendszer, melyet a Békési Polgárőr Egyesület kiépített a társszervekkel és a település lakóival a közbiztonság érdekében. Megköszönte a polgárőrök, önzetlen áldozatos munkáját, melyet 2022.évben végeztek. Nagyban hozzájárultak a szolgálati óráikkal a Rendőrség 2022. évi jó eredményéhez és Békés város közbiztonságának javításához. A Rendőrség számít a jövőben is a polgárőrök munkájára.  Sok sikert kívánt a 2023. évi feladatok megoldásához.

 Balog Zoltán Békés város Önkormányzati képviselő, az Ügyrendi, Lakásügyi és Közrendvédelmi Bizottság elnöke – tagja a Békési Polgárőrségnek - elmondta, hogy beszámolókból kitűnt, hogy egy nagyon jól működő, takarékosan gazdálkodó egyesület tevékenykedik Békésen. Az Önkormányzat nagyra értékeli a Polgárőrség tevékenységét. Örömét fejezte ki, hogy Békés város területén egy jól szervezet közösség dolgozik a lakosság érdekében és a lakosság nevében is megköszönte azt a munkát, melyet a városért végeztek a polgárőrök az elmúlt évben. További tevékenységükhöz sok sikert kívánt.

A Közgyűlés egyhangú szavazattal elfogadta a felügyelő bizottsági, a 2022. évi elnöki, - pénzügyi beszámolókat és a közhasznúsági jelentést. Megtárgyalták és elfogadták a 2023. évi munka - és pénzügyi tervezetet.

Döntés született a tagdíjról, mely 2024.-től 3.000,-Ft/év.

Kiemelkedő polgárőr munkájukért a Rendőrségtől 2 fő,- a Békés Vármegyei Polgárőrök Szövetségétől 2 fő,- a Békés város Önkormányzatától 3 fő és a Békési Polgárőrség KHSZ-től 2 fő polgárőr vehetett át elismerést.

A Közgyűlés befejezése után közös vacsora elfogyasztása és kötetlen, baráti beszélgetés következett.

 

 

 

 

 

 

Tételek: 1 - 20 / 43 (3 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!