Kárpátaljára látogatott Békés polgármestere és alpolgármestere


Dankó Béla országgyűlési képviselő a napokban Kálmán Tiborral, Békés polgármesterével és Polgár Zoltán alpolgármesterrel közösen a kárpátaljai Beregszászi Járásba látogatott, az ottani vezetők meghívására.

Mint arról Dankó Béla közösségi oldalán beszámolt, a legfőbb célunk az volt, hogy tovább erősítsék a két térség együttműködését, különösen a sport és a kultúra terén láttak lehetőséget a közös gondolkodásra, a kapcsolatok elmélyítésére, valamint azok továbbfejlesztésére. Ennek érdekében Rezes Károllyal, a Beregszászi Járási Tanács elnökével és Alyokhin Viktorral, Salánk polgármesterével, a járási tanács egyik vezetőjével egyeztettek.

A képviselő hangsúlyozta, nagyon fontosnak tartja, hogy ebben a nagyon nehéz helyzetben ne engedjék el a kárpátaljai magyarok kezét, hanem az összes fórumon, akár ilyen személyes találkozón is éreztessék, hogy támogatjuk őket, velük vagyunk.   Útjuk során Beregszáz mellett Tiszapéterfalvára is ellátogattunk, ahol a helyi sportkomplexumot is megtekintettük. Hamarosan folytatják a megbeszéléseket, és konkretizálják az együttműködést.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!