Elballagott három osztály a refiből


Megjelent: 2023 Június 17. ( Szombat ) 14:09
Módosítva: 2023 Június 20. ( Kedd ) 10:24
A Szegedi Kis István Református Általános iskola három nyolcadikos osztálya ballagott el június 17-én az intézményből. Az ünnepi istentiszteletre a református templomban került sor. A végzősöket Palatinus Pál, az intézmény igazgatója búcsúztatta.

KÉPES BESZÁMOLÓNK A BALLAGÁSRÓL (MÁSODIK SOROZAT) 

 

A Szánthó utcai épület végigjárása után az osztályok (8.A, 8.D, 8,E) a templomba vonultak, ahol Kicska László intézményi lelkész a Szentírás három helyéről vett igevers alapján prédikált, szólt a jelenlevőkhöz. A diákok, akik 8 évig voltak az intézmény tanulói, sokat ültek itt, és sok igei alkalom részesei voltak. Alkalmuk nyílt megismerni Isten igéjét, amelyből megtudjuk, hogy fontos az emberi szív megismerése. A szívünket megüresítjük, hogy Isten tölthesse be azt. A kincs ott van a szívünkben, és ez békességet adhat az embernek. Ez az igazi nagy kincs, de nehéz megőrizni úgy, hogy a szív tiszta maradjon.

Palatinus Pál igazgató a köszöntőjében köszönetet mondott a diákoknak, szülőknek és a kollegáinak, és arra kérte a jelenlevőket, hogy nézzenek vissza egy percre a megtett útra.

Ezt a díjak, elismerések átadása követte: a diákok egy része a tantárgyi kiemelkedő teljesítményért, mások a közösségi munkáért kaptak díjakat. A Diákjainkért Alapítvány öt olyan tanuló munkáját ismerte el, akik sokat tettek le az asztalra: Szabó Ákos (8.A), Szász Dániel (8.A), Vértes László (8.E), Pocsaji Levente (8.E), Németh József (8.E) volt az elismertek között. 

Palatinus Pál igazgató köszöntője: 

Kedves Ballagók! Tisztelt Vendégeink!

Őszinte tisztelettel és megbecsüléssel köszöntök mindenkit intézményünk a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium általános iskolai ballagási ünnepségén.

Megkülönböztetett tisztelettel köszöntöm:

-   Csibor Géza önkormányzati képviselőt 

-   Nagytiszteletű Molnár Máté lelkész urat, a fenntartónk képviselőjét

-   Kicska László intézményi lelkész urat

-   a lelkészi kart

-   Gellén János tanár urat, Gyülekezetünk főgondnokát

-   Mucsi András tanár urat, iskolaügyi gondnokot

-   a Presbitérium megjelent tagjait

-   vezetőtársaimat: Kis Eszter gazdasági igazgatóhelyettest, Dr. Pataki Ágnes általános igazgatóhelyettest, középiskolai intézményegység-vezetőt Vég Gábor igazgatóhelyettest, Tyukodi Marianna kollégiumi intézményegység-vezetőt, Farkas-Piskóty Boglárka óvodai intézményegység-vezetőt.

Megkülönböztetett szeretettel köszöntöm továbbá a mai napunk büszkeségeit, ünnepeltjeinket:

a 8.A osztály végzős diákjait és osztályfőnöküket: Gyaraki László tanár urat

a 8.D osztály végzős diákjait és osztályfőnöküket: Nagy Gabriella tanárnőt.

a 8.E osztály végzős diákjait és osztályfőnöküket: Balog Vilmos tanár urat

Kedves Búcsúzók! Az elmúlt percekben nyolcadikos diákként még egyszer végig jártátok a Ti tiszteletetekre feldíszített iskolátokat. Gondolom minden teremhez, folyosóhoz, eldugott sarokhoz fűződik egy-egy szép emlék. Az itt eltöltött évek összekötnek benneteket, hisz annyi minden történt az elmúlt 4 év alatt. Talán jó felidézni az első napokat, heteket, amikor ismerkedtetek egymással, a tanáraitokkal, a felsős világgal, ahol ismét Ti voltatok a kicsik, de hamar magatokra táláltatok és most meg ballagtok. Elmondhatjuk, hogy itt nőtetek fel, ez az iskola éltetett és táplált benneteket. Vigyétek magatokkal, őrizzétek és adjátok tovább azt az örökséget, amit itt kaptatok! Legyetek méltó példaképei az utánatok jövőknek.

Kedves Szülők! Azért öltöztünk ma ünneplőbe, mert az Önök büszkeségei, a mi diákjaink eredményesen teljesítették első kötelességüket, elvégezték az általános iskolát. Ez az út azonban. nem volt mindig felhőtlen, de sikerült, mert ezen az úton is kísérőnk volt a Jóisten, a szülők és az iskola. Gondoljunk most mindezekre hálás szívvel és mondjunk érte köszönetet. A Jóisten megőrző, megtartó kegyelméért, a naponta megújuló szülői odafigyelésért, gondoskodásért, kollégáimnak a tudásért, az emberségért. Kívánom, hogy a szülői ház szeretete, támogatása soha ne fogyjon el és még számtalan örömteli, egészségben, boldogságban bővelkedő éveket, évtizedeket éljenek meg együtt. Köszönöm, hogy iskolánkat választották, hogy hittek és bíztak Bennünk.

Kedves Kollégáim! Nehéz, de örömteli feladat volt a most ballagó diákokat idáig eljuttatni. Milyen gyorsan eltelt ez a 4 év, de időnként mégis milyen hosszúnak tűnt 1-1 nap, 1-1 hét. Köszönöm a tartalmas, türelmes, következetes munkát, köszönöm mindazt a törődést, szeretetet, aggódást, amit az évek alatt kaptak a gyermekek. Mindenki sokat tett azért, hogy a végzős diákok sikerrel vegyék a következő akadályt, a középiskolát.

Kedves Ballagó Diákok! Köszönöm, hogy itt voltatok, hogy taníthatunk Benneteket, köszönöm, hogy az elért sikereitek által gyarapodott általános iskolánk hírneve, megbecsülése.

"Nézz vissza most egy percre, nézz az útra.
Nézd meg, mit tett, mit alkotott a munka.
Nézz vissza ...., aztán ismét csak előre,
S indulj tovább az alkotó jövőbe" ( Kiss Jenő.)

További életetekre, tanulmányaitokra kérem Isten gazdag áldását. Azt kívánom, váljatok boldog, szerethető és szeretetet adni tudó felnőttekké. Pihentető nyarat, gondtalan Vakációt kívánok, hogy szeptemberben kipihenten, újult erővel állhassatok ismét a startvonalra. Isten veletek!

 

Szeretettel: Palatinus Pál, igazgató

Békés,2023. 06. 17.

Tételek: 1 - 20 / 117 (6 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


ballagás