A nyári szünet előtti utolsó testületi-ülés döntései


Kálmán Tibor polgármester és Balog Zoltán a Ügyrendi, Lakásügyi és Közrendvédelmi Bizottság elnöke ismertette a képviselő-testület döntéseit.

-        Elfogadták a Békési Járási Hivatal és a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ beszámolóit.

 

-        Elfogadták Köröstarcsa Község csatlakozási kérelmét a Békési Kistérségi Intézményfenntartó Társuláshoz, így a szociális alapellátásokat (család és gyermekjóléti szolgálat, szociális étkezés, házi segítségnyújtás, idősek nappali ellátása) a jövőben a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központtól vehetik igénybe az ottani lakosok is. Ezzel Békés Város körzetközponti szerepe tovább erősödik.

 

-        Ismét lesz beiskolázási támogatás, minden Békésen óvodába, általános és középiskolába járó gyermek után fog járni.

 

-        Nem vették napirendre az Ady – Vásárszél utcák által határolt területen tervezett ingatlaneladást, ahol egy vállalkozó fedett parkolókat építene. Az ellenzék jelezte, hogy drágább eladási árat kellene megszabni, helyben a lakosság pedig aláírásgyűjtéssel tiltakozik az eladás ellen.

 

-        Július elsejétől a Védőnői Szolgálat a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő igazgatása alól a Békés Vármegyei Központi Kórház alatt kerül, a védőnők központja továbbra is a József A.u. 5. szám alatt lesz, a kismamák és gyermekek ellátása változatlan módon zajlik.

 

-        Marad a hétköznaponként közlekedő iskolabusz- autóbuszjárat Békésen, 2024.januártól újabb 5 évre pályáztatják majd a szolgáltatókat.

 

-        Idén is kiírásra kerül a középiskolai ösztöndíjpályázat

 

-        Öt békési fiatal kap majd városi ifjúsági elismerést, melyet a Madzagfalvi Napokon adnak át.

 

-        A lakáscélú kamatmentes kölcsönre egy békési társasház adott be és nyert pályázatot 836 750Ft értékben, további 2,1millió forintnyi keret áll még idén rendelkezésre – tájékoztatott Balog Zoltán szakbizottsági elnök.

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!