Bizalmat szavaztak Palatinus Pálnak


A Békési Református Egyházközség presbitériuma és igazgatótanács újabb öt évre szavazott bizalmat Palatinus Pál igazgatónak.

A Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium fenntartója a 2023-2028-as ciklusra meghívásos pályázati eljárás után Palatinus Pál eddigi intézményvezetőt választotta meg a csütörtöki igazgatótanácsi és presbitériumi ülésen.

A magyar nyelv és irodalom szakos tanár korábban a Karacs Teréz Általános Iskolában is betöltött vezető tisztségeket, volt annak igazgatója, majd a kistérségi iskola tagintézmény-vezetője is. A támogatás a presbitérium részéről egyhangú volt.

Az intézményi igazgatótanácson elfogadták az igazgató, valamint az intézményegységek (óvoda, általános iskola, középiskola, kollégium) éves beszámolóit, továbbá az intézményi lelkészek által készített éves beszámolót.

Döntés született az engedélyezett pedagógus álláshelyek számáról is.

Az egyházközség elnöksége, Molnár Máté vezető lelkész és Gellén János főgondnok azt fogalmazták meg, hogy Békés vármegye református intézményei között fáklya szerepet szánnak a békési Refinek. Szerethető, színvonalas oktatást kínáló, szerethető intézmény legyen az iskola. 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!