Lezárta a tanévet a Szegedi


Megjelent: 2023 Június 30. ( Péntek ) 20:04
Módosítva: 2023 Július 3. ( Hétfő ) 08:20
Népes, sok száz fős gyülekezet körében ünnepelt istentisztelettel zárta le a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium a 2022/2023-as tanévet a református templomban.

Az ünnepség kezdetén Molnár Máté, a református gyülekezet vezető lelkésze az 1Kor 6,12 alapján fogalmazta meg Isten igéjének üzenetét. Az emberi szabadságot úgy értelmezem jól, ha tudom, hogy Istenhez tartozok. Minden szabad az embernek, de nem minden van a hasznára. Az Úr nem azért ad megkötöttségeket, hogy korlátozzon, hanem hogy megvédjen. A társadalom büszke a szabadságára, de mégis nagyon sok a függőség. Isten arra kér, hogy engedjük el ezeket a függőségeket, és kizárólag Istenre figyeljünk.

 

A tanévzáró hátralevő részében a jeles és kitűnő bizonyítványt szerző diákok fényképét vetítették ki, valamint átadásra került a Myra Talentum díj, amelyet ebben az évben Rácz Balázs, a 4.A osztály tanulója vett át. 

Palatinus Pál igazgató az alábbi gondolatokkal ünnepélyesen bezárta a tanévet. 

Kedves Diákok! Szülők! Kollégáim!

Engedtessék meg nekem, hogy mindannyiunk nevében megköszönjem gyülekezetünk lelkészi Karának az e tanévi áhitatokat, igei útmutatást, szolgálatot és hálás szívvel köszönjük meg Jóistenünk megőrző, megtartó kegyelmét.

„Mindennek megszabott ideje van,”…….. mondja az ige.

Igen. Eljött ez a nap is, amikor lezárhatjuk ezt a tanévet is. Amikor lezárunk egy időszakot, természetesen számvetést is végzünk. Én úgy értékelem, elégedettek lehetünk, hiszen alapvető céljainkat teljesítettük, a ránk bízott és vállalt feladatainkat elvégeztük. Ha visszagondolok a mögöttük hagyott dolgos hétköznapokra, több minden jut eszembe, címszavakban: tanóra- verseny – alkalmaink- tanórán kívüli programok - közösség – célok. Mindegyiket átéltük, általuk lettünk gazdagabbak testben és lélekben. A tanévszóró legmeghatározóbb eseménye azonban mégis a munkánk eredményességét bizonyító bizonyítványok átadása. Amiből kiolvasható az, hogy ebben a tanévben ki hogyan viselkedett, mennyire volt szorgalmas, és az hogy a különböző tantárgyak követelményeit kinek milyen mértékben sikerült elsajátítani. Ám jogosan merülhet fel a kérdés: kifejeznek-e mindent az osztályzatok, lehet-e számszerűen mérni a tudást, az emberséget, a viselkedéskultúrát vagy éppen az erőfeszítést? Bizony nem felelhetünk rá egyértelmű igennel. Csakhogy az emberi élet a megmérettetések sorozata, és ilyen megmérettetés egy-egy tanév értékelése is.


„Bizonyítvány, bizonyítvány, /De sok mindent bizonyítsz rám,
Amit el is felejtenék, Ha nem írtak volna beléd.

Bizonyítvány, bizonyítvány, / Útmutató, biztos irány
Hadd hallgassunk a szavadra, - / Lépjünk mindig magasabbra!”

 

Kedves Ünnepi Közösség! A következő percekben azokat a tanulóinkat láthatjuk, akikre büszkék vagyunk. Először a kitűnő és jeles tanulóink , majd azok a diákok következnek, akik az intézményünk egymásra épülő képzési struktúrájának vizsgákkal záruló mérföldköveit eredményesen teljesítették. A kimagasló teljesítményekhez ezúton is gratulálunk és köszönjük, hogy ezekkel a sikerekkel, eredményekkel is öregbítitek intézményünk hírnevét, megbecsülését. A könyvjutalmakat, okleveleket az osztályfőnököktől vihetitek át.

Kedves Szülők! Köszönöm, hogy együttesen azon munkálkodunk, hogy az Önök gyermekei, a mi diákjaink ne elviselhetetlen teherként, hanem teljesíthető kötelességként éljék meg az iskolás éveket, hogy a bennük rejlő értékeket minél nagyobb sikerrel és eredménnyel hozzuk felszínre. Köszönjük, hogy bíznak és hisznek bennük.

Kedves Kollégáim! Köszönöm a tartalmas, türelmes, következetes munkát, köszönöm mindazt a törődést, szeretetet, tudást, emberséget, amit az elmúlt tanévben kaptak a gyermekek. Mindenki sokat tett azért, hogy - néhány tanuló kivételével - szinte valamennyi tanulónk/diákunk magasabb évfolyamba léphet.

Kívánom, hogy tartalmasan, vidám hangulatban teljen el a nyári szünet, vigyázzatok magatokra, egymásra, hogy szeptemberben mindannyian együtt köszönthessük az új tanévet! 

„Az emberek életéből csak az nő ki, aminek magját a múltban valahol elvetették.” – Szepes Mária

 

Ezekkel a gondolatokkal a 2022-2023-as tanévet lezárom.

Szeretettel: Palatinus Pál, igazgató

Tételek: 1 - 20 / 56 (3 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


évzáró