Érettségi vizsgák a Szegediben


2023. június 30-án országosan is befejeződtek a szóbeli érettségi vizsgák. Az elmúlt napokban a Szegedi folyosói is megteltek az izgatott diákokkal, pedagógusokkal és az aggódó szülőkkel. A 6 napig tartó érettségi vizsgák végén a vizsgázók örömmel vehették át az érettséget bizonyító „keményfedelű” bizonyítványt.

A 2022/2023-as tanévben 36 végzős tanuló jelentkezett intézményünkben rendes érettségi vizsgára. A jelentkezők közül 9 fő angol nyelvből, 2 fő informatika tantárgyból már rendelkezett előrehozott középszintű érettségi vizsgával, így többen ebben a vizsgaidőszakban már az emelt szintű érettségi vizsgát célozták meg.

A 12. AC osztály tanulói közül 9 fő négyéves általános tantervű gimnáziumi képzésben, 12 fő pedig 4+1 éves szakgimnáziumi képzésben vett részt közgazdaság és sport ágazatban, míg a 12. B osztály tanulói hat évfolyamos képzésben tanultak.

A végzős tanulók mellett ebben a tanévben is örülhettünk az alsóbb évfolyamos tanulók sikeres érettségi vizsgájának, akik közül 6 tanuló angol nyelvből (felkészítő Kiss Eszter és Ráczné Veres Krisztina), 5 tanuló biológia (felkészítő: Gólyáné Zima Adrienn) tantárgyból tett sikeres előrehozott érettségi vizsgát.

  • Emelt szinten sikeres érettségi vizsgát tettek az alábbi végzős tanulók:
  • Angol nyelv: Kis Stella Valéria 12. AC, Komoróczki Gergő 12. AC, (felkészítő: Kiss Eszter);
  • Informatika: Balogh Balázs 12. B, Ladányi Richárd László 12. B (felkészítő: Fölker Csaba);
  • Matematika: Szűcs Mihály Imre (felkészítő: Kovácsné Lipcsei Andrea).
  • Történelem: Gólya Gréta 12. B, Tóth Renáta 12. AC (felkészítő: Bagita Attila)
  • Komplex angol középfokú nyelvvizsgával rendelkeznek az alábbi végzős tanulók:
  • Kis Stella Valéria, Komoróczki Gergő 12. AC osztályos tanulók. (felkészítő: Kiss Eszter)
  • Gólya Gréta, Kerepeczki Virág, Krizsanyik Noémi, Lipcsei Bence, Madarasi Bence, Nagy Adrián, Rucz Barnabás Gyula 12. B osztályos tanulók (felkészítő: D. Nagyné Kecskeméti Nóra).

 

  • Komplex angol felsőfokú nyelvvizsgát szereztek az alábbi végzős tanulók:
  • Balogh Balázs, Ladányi Richárd László, Szűcs Mihály 12. B osztályos tanulók. (felkészítő: D. Nagyné Kecskeméti Nóra).

 

Örömmel tölt el bennünket, hogy az idegen nyelvoktatás, valamint az emelt- és középszintű érettségi vizsgákra történő felkészítés/felkészülés területén is egyre több szép sikert érnek el diákjaink és az őket felkészítő pedagógusok. Ezekért a szép eredményekért köszönet illeti az érintetteket, hiszen a sikeres nyelvvizsgák és érettségi vizsgák mögött több éves kitartó pedagógiai és tanulói munka áll.

Köszönjük a szülők odaadó támogatását, segítő odafigyelését.

 

                                                                                             

 

Tételek: 1 - 20 / 22 (2 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!