Testvériskolai kapcsolat erősítése a Szép Magyar Beszéd Táborban


A Szép Magyar Beszéd olvasótábor június 24-én vette kezdetét Tarhoson az Alapítvány a Megújuló Tarhosért szervezésében a Nagykastélyban.

 

A táborban a Szegedi diákjai, tanárai és a Zilahi Református Wessselényi Kollégium tanulói és lelkésze, Nagy Csongor is részt vesz. A tábor szakmai irányítója Gellénné Körözsi Eszter nyugalmazott pedagógusunk.

Az első napon a délutáni foglalkozáson ismerkedés majd klasszikus, ismert Petőfi-verseket olvastak fel, melyet beszélgetés követett Földesi Magdolna magyartanárunk koordinálásával. Ezt követően csoportmunka vette kezdetét. A feladatok: Összekeveredett verssorok, Hiányos versek kiegészítése, majd versillusztráció készítése.

A délutáni szemináriumon Tinkó Máté segítségével betekinthettek az intertextualitás titkaiba az olvasótábor résztvevői. Kemény István: A semmieset című versét értelmezték.

Vacsorát követően Kicska László Miklós intézményi lelkész vezetésével Örkény István Egyperces novelláit hallgathatták a táborozók, majd kötetlen beszélgetés keretében zárták a napot.

 

A nyílt előadásokra szertetettel várnak minden érdeklődőt!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


Zilah tábor Tarhos