Új orvosok és beszerzések a rendelőintézetben


Két új orvos dolgozik idéntől a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdőben, ezen túl pedig sikerült új eszközöket vásárolni 7,4 millió forint értékben a sebészeti szakrendelőbe – tájékoztatta szerkesztőségünket Mucsi András képviselő, az egészségügyért felelős önkormányzati Humán és Szociális Bizottság elnöke.

A bizottsági elnök július 18-án folytatott egyeztetést Erdélyi Imola Erzsébet igazgató asszonnyal, az intézmény vezetőjével. A sebészeti szakrendelésre sikerült új multifunkcionális sebészeti műtőasztal, valamint két darab műtő lámpát (egy falra és egy mennyezetre szerelhetőt) beszerezni.

Az új műtőasztal a beteg gyors és biztonságos mozgatását teszi lehetővé. A műtőlámpák prémium kategóriák, kiváló paraméterekkel rendelkeznek és nagy teljesítményűek: a mennyezeti műtőlámpa 160 000 Lux erősségű a pedig fali 50 000 Lux erősségű. A beszerzés bruttó 7,4 millió Ft-ból valósult meg, amit az intézet saját forrásból biztosított.

 

Örömteli az is, hogy sikerült biztosítani a nyugdíjba vonuló munkatársak pótlását megfelelő szakemberekkel. Dr. Pánczél István helyett március 1-től dr. Szabó Dávid tüdőgyógyász szakorvos dolgozik Békésen, dr. Forvith Erzsébet főorvos asszonyt pedig június 1-től dr. Pohánka Tünde váltotta, aki négy napot rendel városunkban (egy napot Gyulán dolgozik a kórházban). Köszönjük Pánczél doktor úr és Forvith doktornő áldozatos munkáját, amit a városunkért tettek.

Mucsi András felhívta a betegek figyelmét, hogy 8-14 óra között személyesen és telefonon is tudnak időpontokat foglalni a rendelőintézet földszintjén kialakított recepción, de az ottani munkatárs mellett 7-15 óra között még két telefonos munkatárs áll a páciensek rendelkezésére. Ha az egyik vonal foglalt, kilenc csengetés után kapcsol át a mások munkatárshoz, de ha ő is foglalt, akkor újabb öt csengetés után a harmadik kollegához kapcsol. Így biztosan el tudnak érni valakit az intézményben a betegek. Az intézmény honlapján minden szakrendelésnél fel van tüntetve az is, hogy hol mikor lehet közvetlenül is időpontot foglalni.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!