Testvértelepülésén járt a békési delegáció


Megjelent: 2023 Augusztus 7. ( Hétfő ) 17:23
Módosítva: 2023 Augusztus 8. ( Kedd ) 10:32
A vajdasági testvértelepülés, Magyarittabé falunapján vett részt Polgár Zoltán alpolgármester, Balog Zoltán és Csibor Géza önkormányzati képviselőtársaival közösen. Békés város 2007 óta ápol testvértelepülési kapcsolatot Magyarittabével.

A programsorozat első napján a kultúrotthonban tartottak fogadást a vendégek részére, ünnepi istentisztelet következett, majd a Kossuth szobornál és a II. világháborúban elesett harcosok szobránál tartottak koszorúzást. Ezután kultúrműsorral, majd a már említett pörköltfőző versennyel folytatódott a nap. Természetesen szabadidős programok, kirakodóvásár, vidámpark és persze diszkó és élőzene is színesítette a programot. Másnap sportnapot rendeztek.

Polgár Zoltán alpolgármester elmondta, hogy több hasonlóság van a magyarittabéi falunap és a Madzagfalvi Napok között. Magyarittabén is szerveztek például véradást, illetve főzőverseny is színesítette a programot. Legközelebb a két település képviselői a 2023. augusztus 18-20. között megrendezésre kerülő Madzagfalvi Napokon fog találkozni.

Tételek: 1 - 20 / 99 (5 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!