Ősszel fejeződik be a békési református kollégium felújítása


Folytatódtak a Szegedi Kis István Református intézmény Petőfi utcai kollégiumának felújításával, illetve új részének építésével kapcsolatos egyeztetések. Legutóbb online megbeszélést tartott Polgár Zoltán, Békés város alpolgármestere a projektiroda, kivitelező és a Békési Református Egyházközség képviselőivel.

Molnár Máté vezető lelkipásztorral a helyszínen egyeztették a hátralévő feladatokat. A beruházás része annak az elképzelésnek, amellyel a gimnáziumot megyénk egyik legjobb, legerősebb középiskolájává szeretnénk tenni. A kiváló pedagógusok mellett ebben pedig nagy szükség van az infrastruktúra folyamatos fejlesztésére is.

A beruházás 400 millió forintot egyházi pályázati támogatással valósul meg. A korábbi kollégium kicsinek bizonyult, ezért is volt szükség a fejlesztésre, a bővítésre. A létesítmény 40 férőhelyes lesz, korszerű négyfős szobákkal. Az új épületet várhatóak novemberben adjuk majd át, ami városképi szempontból is fontos beruházás – összegezte Polgár Zoltán alpolgármester, református presbiter.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!