Több diákmunkás szorgoskodik az idén Békésen


Örömteli, hogy az országos diákmunka programban 2023-ban több helyet kapott Békés városa, mint 2022-ben – nyilatkozta szerkesztőségünknek Mucsi András, a képviselő-testület Humán és Szociális Bizottságának elnöke.

2023-ban is bekapcsolódott Békés az országos diákmunka programba, és az önkormányzati cégeken, intézményeken, valamint magán vállalkozásokon keresztül ismét számos fiatal jutott nyári keresethez. Békésen a BKSZ Kft-n keresztül tudott diákmunkásokat felvenni az önkormányzat. Július hónapban 26 fő, augusztusban 32 fő kapott lehetőséget, hogy napi 4 órában bruttó 116 ezer Ft-ot keressen.  A program a 16-25 év közötti diákokat érinti, akik a nyáron az önkormányzatnál és egyéb intézményekben takarítanak, közterületet gondoznak, levelet hajtogatnak és hordanak ki, ügyintézőket segítenek. Többen a Derűs Házban lettek alkalmazva, ahol az önkormányzati közfoglalkoztatási program keretében dolgoznak (varrónőknek segítenek). A rendelőintézet is kapott diákmunkásokat, ők a keretre külön pályáztak, és a két hónapra 4-4 álláshelyet kaptak. A fiatalok az uszodában segítenek. A Békés Városi Kulturális Nonprofit kft-nél ugyancsak 4-4 fő dolgozat, akárcsak az óvodagondnokságnál, amely a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ és a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde gazdasági feladatait látja el.  Az önkormányzati rendszeren kívül cégek is kaptak lehetőséget, és sokan éltek is ezzel.

A képviselő a diákmunkával kapcsolatban Szabóné Kis Erikával, a polgármesteri hivatal munkatársával egyeztetett. Mint megtudta, a diákok ügyesek, megállják a helyüket. Örvendetes, hogy a tavalyi évhez képest nagyobb létszámkeretet kaptunk, bár el kell mondani, hogy az óra kevesebb, most napi négy, tavaly napi hat órával alkalmazhatott az önkormányzat középiskolásokat és egyetemistákat.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


diákmunka Békés