Folyik a békési katolikus templom belső felújítása


Mint azt Dr Esiobu Anayo Augustus, Ágoston atya hírportálunknak elmondta, a Szentháromság Plébániai templom külső homlokzata már teljesen megújult, amelynek ünnepélyes megáldására tavaly novemberben került sor, azonban

a templom belső felújításának szükségessége már akkor felmerült, azonban a saját erejéből a egyházközség ezt nem tudta volna megvalósítani, így a pályázati forrásnak köszönhetően az idén megszépül a templom belső része is. .

A Miniszterelnökség kezelő szerveként eljáró Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Egyházi működési, program és fejlesztési támogatások terhére EGYH-EOR-23-P-0022 azonosító számú támogatásának köszönhetően a templomunk belső felújítása 2023. július 1-én megkezdődött.

A szentmisék továbbra is a szokásos időben hétfőn, csütörtökön és pénteken du. 17 órakor, vasárnap pedig de. 9 órakor vannak a plébánián lévő közösségi teremben.

Ágoston atya elmodta, a munkálatok jelenleg is folynak, a kivitelező ígérete szerint két hónap múlva megszépült templomunkban ünnepelhetik a szentmiséket. Addig is a tatarozással együtt járó rendetlenség miatt szíves elnézésüket és türelmüket, a felújítási sikeréért pedig imáikat kérjük.

Dr. Esiobu Anayo Augustus


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!