Augusztus 19-től már kapható a 2023-as Ország Tortája a Juhász Cukrászdában


Nemrégiben kihirdették az idén 17. alkalommal megrendezésre kerülő Ország Tortája verseny 2023-as győzteseit. Juhász Zoltán cukrászmester hírportálunkank elmondta, mind a hagyományos, mind a cukormentes torta augusztus 19-től már kapható a Juhász Cukrászdában.

Ezúttal Lakatos Pál szigetszentmiklósi cukrászmester kreációja, a SPICCES FÜGE RESPEKTUS fantázianevű torta viselheti idén a Magyarország Tortája címet. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt pedig idén Lawal-Papp Zsófia makói cukrász nyerte a Kikelet nevű alkotással.

A Magyar Cukrász Ipartestület tizenhetedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére. Olyan kedvelt magyar ízekkel, gyümölcsökkel készült recepteket vár minden évben az ipartestület, melyek az ünneppel, vagy Magyarországgal összefüggésbe hozhatók, és szigorúan csak kiváló minőségű, természetes és egészséges alapanyagokat tartalmaznak.

Az ország tortája 2023-ban: SPICCES FÜGE RESPEKTUS

A győztesnek, Lakatos Pálnak (Levendula és Kert Cukrászda, Szigetszentmiklós) a SPICCES FÜGE RESPEKTUS ötletének megszületéséhez egy balatoni nyaralás során kóstolt fügefagylalt adta az ihletet, melyhez a karamell és a tokaji aszú párosítása izgalmasnak ígérkezett.

A torta egy mandulalisztes vajas joconde felvertből, lágy sóskaramellás moussekrémből és diós-karamellás ropogósból épül fel, mely kakaóbabtöretet is tartalmaz. A tokaji aszús, meggyes fügezselé és az akácmézes tejcsokoládé tükörzselé teszik igazán különlegessé ezt az ízvilágot, melyet az akácmézes fehércsokis ganache és a diós sablé korong koronáz meg. A torta nevében a „spicces” jelző a fügezselé bortartalmára utal, míg a „respektus” az alkotó tisztelgése tanítói és mentorai előtt. A tortát gyermekek is nyugodtan fogyaszthatják, mivel a készítés technológiája során az alkohol nem marad a süteményben.

 

A cukormentes ország tortája 2023-ban: Kikelet

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Ipartestülettel együtt hirdeti meg, párhuzamosan a Magyarország Tortája versennyel. Az idei győztes Lawal-Papp Zsófia a makói Papp Cukrászda cukrásza lett Kikelet elnevezésű édességével.

A győztes cukrász frissítő harmóniára törekedett a kreáció megalkotásakor. A tortát egy csepp fekete tea köré álmodta meg, áfonyával és egy leheletnyi levendulával alakította ki a tökéletes összhangot, melyet a vaníliás fehércsokoládé-mousse és a gabonaliszt nélkül készült mandulás, citromos piskóta tesz teljessé. A Kikelet íz és színvilága a tavaszi jókedvet, a természet újjáéledését idézi fel, mely a díszítésnél is megjelenik.

Cikk : Funzine.hu

Képek: Magyar Cukrász Ipartestület

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!