Szeptember elsején indul a BARTAIR Alapítvány Békésen


Segíteni szeretnének, és a megoldásokat keresik, a város lakosságától várják a feladatokat, fűkaszálástól a véradáson át, a környezet szépítésén át a kulturális programok szervezéséig.

Barta István Zoltán alapító mai sajtótájékoztatón elmondta, közösséget szerveznek, közvetítők szeretnének lenni a célok kijelölésében és a megvalósításban, ehhez a kezdeményezéshez bárki szabadon csatlakozhat.

Az alapítvány nevében a BARTAIR nem véletlenül szerepel, egy weboldalon keresztül a helyi segítségnyújtást akár cserélhetik is majd egymás között az érdeklődők, de maga az alapítvány is számos eseményt, akciót szervez majd, amelyekhez lehet majd csatlakozni.

Polgár Zoltán alpolgármester az alapítvány kuratóriumának elnöke lesz, mint elmondta, szeptember elsejétől véradást, véradóvacsorát, rendezvények szervezését, a város környezetének szépítését, Békés és Tarhos értékeinek megőrzését is célul tűzik ki, de várják a további ötleteket is, amiben segíteni tudnak.

Barta István Zoltán hangsúlyozta, a sikeres véradás után a terv, hogy egy saját véradóállomást és prevenciós központot hozzon létre Békésen.Mint elhangzott, az alapítvány felügyelő kuratórium elnöke és tagjai anyagi ellenszolgáltatás nélkül vállalták a munkát.

Az alapítvány első eseményéről hamarosan beszámolunk.

 

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!